– Сьогодні ти маєш зір­кову світову славу. Коли почала модельну кар’є­ру?

– Ще у 6 місяців я стала обличчям мережі магазинів дитячих товарів. Вже пізніше, у 7 років, відбувся мій перший дизайнерський показ. 10-річною я знімалася для обкладинок дитячих журналів. Зараз мені 17 років, і я відвідала вже 17 країн! Багато подорожувала, тож мені було нескладно розвинути свій Інстаграм — Sashastarynets. Зараз близько 50 000 підписників слідують за мною. Мені часто пишуть дизайнери, фотографи та інші моделі. Ми обмінюємося досвідом. Модельний бізнес — це стиль життя. Це приголомшлива можливість подорожувати і пізнавати культуру різних народів. Я мала змогу бути в центрі подій — спілкуючись з найталановитішими людьми.

– У яких відомих глянцях друкувались твої фото?

– Мій перший модельний контракт від­крив мені Азію, В’єтнам. Мені тільки виповнилося 15 років. Але я впоралася! Допомогли знання англійської, вміння кулінарити і через особисті якості. Потім були Париж, Мілан, Тайвань, Кіпр. Обкладинки французьких і англійських глянцевих журналів і безліч публікацій.

Моїми найвідомішими роботами є обкладинки журналів «FIGJAM MAGAZINE», «GMARO», «Only One Magazine», «IGNITE» , «CALIFORNIA». І, звіс­но, фотосесія President для американського журналу «Women Fitness». Компанія має читачів у 150 країнах. Матеріали розповсюджуються на 100 кращих веб-сайтів для жінок та 7 кращих веб-сайтів, за популярністю, про жіноче здоров’я. Кожна стаття там має понад 10 мільйонів переглядів на місяць! Також журнал «MALVIE» «Mont­pellier», «MODELS CUTURE», «FACE MAGAZINE». Ці глянці — надбання Європи та Америки.

– Де то­бі подобається працювати найбільше?

– Найбільше ме­ні подобається працювати в Парижі для дорогих брендів. Там до мене ставляться, як до принцеси. Сама ж атмосфера міста заворожує настільки, що будь-яка робота здається не такою вже й складною. Я стояла над 40-метровим урвищем при температурі 6 градусів. Мої туфлі були з прозорого пластику та ще й на підборах. Ноги задерев’яніли від холоду, і я їх просто не відчувала! Сукня була занадто важка. Коли мене виставили для фото — вся знімальна група завмерла, всі злякались…

А бувають приємні, легкі роботи, коли кайфуєш і за це платять гроші. Наприклад, фотозйомка для СПА-салону. Також були і курйози. Одного разу я знімалася у відеоролику для салону пластичної хірургії у Азії. Промовляла текст англійською мовою про те, що у мене такий гарний маленький рівний носик і шикарні очі завдяки цій клініці. Хоч насправді вся моя краса — дарована природою.

– Чи є у тебе ще якісь уподобання, окрім моделінгу?

– Так склалося, що ми з сім’єю жили на два міста. Навчалася у ліцеї №7 у Вінниці, але школу закінчувала у Києві. Я отримала омріяну золоту медаль та вступила до вишу в Європі. Я вмію професійно готувати страви будь-якої складності. Навіть найсмачніші французькі десерти та вишукані соуси.

Цього року я здала складний міжнародний іспит TOEFL і підтвердила свій рівень володіння англійською мовою. Із 5 років я ходила на стрибки у воду і робила сальто вперед з 5-метрової висоти. Займалася плаванням 5 років. Закінчила Вінницьку художню школу, де навчалася на «відмінно».

Займаюся 4 рази на тиждень у спортзалі.

– Які плани на майбутнє?

– Побачитись з батьками. Вони завжди мене підтримують. Завжди сумую за ними в поїздках, але ми говоримо з мамою по 10 разів на день. Дуже люблю свого 13-річного братика Дениса. Він зараз також навчається у Вінницькому ліцеї №7. Найближчим часом я хотіла б підписати модельний контракт у Японію, Корею та США.

Софія Копач