Сума страхування сягає більше 10 млн грн. Наразі страхування медиків, які надають допомогу пацієнтам з COVID-19, продовжують, – повідомила заступниця директорки обласного медичного департаменту Тетяна Бондаренко під час щотижневого брифінгу.

Ситуація з Ковід на Вінниччині нестабільна та загрозлива. Щодня з підозрою на коронавірус або з підтвердженим діагнозом COVID-19 в опорні лікарні госпіталізують близько 60 пацієнтів. Стаціонарну допомогу хворим надають у 25 медичних закладах області. До переліку опорних доєднались Тиврівська та Томашпільська лікарні. За минулий тиждень розгорнули ще 373 ліжка. Кількість ліжок зросла до 2,5 тисячі. Але не всі вони забезпечені киснем, тому «кисневі» роботи ведуться цілодобово. На це йдуть кошти державної медичної субвенції, обласного та районних бюджетів. У районні лікарні закуповують кисневі балони, концентратори, проводять кисневу мережу. На днях за кошти обласного бюджету придбали 73 концентратори кисню. 65% ліжок вже мають кисень, але мета – 80%.

Вінницька область входить у п’ятірку регіонів, де проводиться найбільша кількість тестувань. Щодня в області тестують 2 тисячі осіб методом ІФА та майже 1400 – ПЛР. Однак кількість тестувань потрібно ще збільшувати, тому закупили обладнання для трьох лабораторій ПЛР-діагностики.

Потрібно пам’ятати, що подолання пандемії залежить від кожного з нас, бо прості заходи – дотримання соціальної дистанції, правильне носіння маски та гігієна рук – рятують здоров’я та життя!

Ольга КОРНІЙЧУК