Прокуратура Вінницької області зареєструвала кримінальне провадження за фактом спроби рейдерів привласнити ТОВ «Іллінецький цукрозавод». Про це нам повідомили у пресслужбі відомства.

– Прокуратурою систематично здійснюється моніторинг інформації у ЗМІ про кримінальні правопорушення та інші порушення закону з метою встановлення підстав для вжиття заходів прокурорського реагування, — каже прессекретар прокурора області Ірина Вихованець. — Так було і у даному випадку. Прокурори перевірили опубліковану інформацію щодо спроби протиправного заволодіння майном ТОВ «Іллінецький цукровий завод». У публікаціях йшлось про вчинення фіктивних правочинів та реєстраційних дій з використанням документів, що містять недостовірну інформацію. Наведену інформацію співставили з даними державних реєстрів. Таким чином встановили факт відсутності серед засновників ТОВ «Іллінецький цукровий завод» однієї з ймовірних потерпілих осіб, що свідчить про достовірність наведеної інформації у ЗМІ, а також наявність ознак кримінального правопорушення у діях певних осіб. Це стало підставою для прокурорського реагування. І прокуратура області внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення, передбачене статтею 206-2 Кримінального кодексу України (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації).

Додамо, що наприкінці листопада стало відомо про намагання незаконно відібрати право власності деяких фізичних осіб на частку майна Іллінецького цукрозаводу. Про це повідомила Марина Кучинська, стверджуючи, що жертвами зловмисників стали її чоловік, Анатолій Кучинський та його сестра Лілія Кучинська. Вони є співвласниками ТОВ «Іллінецький цукровий завод».

Наразі відомо, що директорка заводу Юлія Десюк добилася ухвали суду на заборону подальшого проведення правочинних дій, що стосуються їхнього ТОВ. На цукроварні пильнують, аби на територію не проникли непрошені «гості», і намагаються встановити, хто стоїть за підготовкою рейдерського захоплення цукрозаводу. Досудове розслідування здійснює обласна поліція.

Віталіна Володимирова