Про це нам повідомляє пресслужба частини. Психологічна реабілітація є обов’язковою складовою заходів з відновлення боєздатності військовослужбовців.Саме з цією метою протягом 2020 року близько п’ятдесяти бійців військової частини 3008 Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України пройшли психологічну реабілітацію у різних куточках України.

Радо зустрічали наших гвардійців керівництво «Комплексу оздоровлення та відпочинку «Ірбіс» міста Скадовська Херсонської області, лікувального санаторію «Борисфен» міста Очакова Миколаївської області та санаторно-курортного комплексу «Авангард», розташованого у місті Немирів Вінницької області.

«Особисто я проходив психологічну реабілітацію в санаторії «Авангард». Отримував психологічні консультації та підтримку психолога. Наприклад, мені найбільше сподобався сеанс арттерапії, під час яких я переносив всі свої емоції на папір. За результатами психолог визначав мої тривоги, які заважали мені рухатись до мети, та допоміг звільнився від них. В майбутньому це дасть можливість легше переборювати негаразди та досягати поставлені цілі», – ділиться спогадами сержант Михайло Бойко.

Психологічна реабілітація проводиться з військовослужбовцями, які виконували службово-бойові завдання в екстремальних (бойових) умовах, що були пов’язані з підвищеним нервово-емоційним та інтелектуальним навантаженням та перебували в умовах підвищеного ризику для життя та здоров’я. Основним завданням реабілітації є діагностика та нормалізація психологічного стану військовослужбовців, поступова реадаптація до звичайних умов життєдіяльності та запобігання розвитку у них психологічних травм. Адже війна на Сході України відкладає свій відбиток не тільки на фізичному здоров’ї, але й на психічному.

«Ці досягнення є результатом злагодженої спільної роботи! Адже завдяки саме таким заходам, спрямованих на збереження, відновлення та корекцію психологічних станів, необхідних для забезпечення оптимального рівня боєздатності військовослужбовців, які були піддані впливу психотравмуючих стрес-факторів повертаються до повноцінного життя та готові й надалі успішно виконувати службово-бойові завдання», – зазначає начальник служби психологічного забезпечення військової частини 3008 Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України старший лейтенант Тетяна Путкарадзе.

Командування, особовий склад та служба психологічного забезпечення військової частини 3008 висловлюють слова вдячності дирекції Департаменту соціальної політики Вінницької міської ради, керівникам лікувально-санаторних закладів за продуктивну співпрацю та допомогу в оздоровленні військовослужбовців нашої військової частини.

Валентина Лісова