Ця інформація вже стала топовою у мережі. Колишній прем’єр-міністр України Володимир Гройсман нібито отримав хабаря у 75 мільйонів гривень від підозрюваного у заволодінні майном Нацгвардії ексдепутата Максима Микитася.

Покази проти ексмера Вінниці та колишнього прем’єра Володимира Гройсмана нібито дав сам Максим Микитась. Водночас журналіст Василь Сидоренко на своїй фейсбук-сторінці оприлюднив постанову ВАКС, у якій йдеться про ймовірний злочин та надається дозвіл на обшуки та вилучення документів по одному з об’єктів нерухомості, які належали корпорації «Укрбуд».

В ухвалі описується, за яких обставин, де і як приміщення в центрі Києва площею 2 000 метрів квадратних, вартістю понад 75 мільйонів гривень, були буцімто передані прем’єр-міністру Володимиру Гройсману як хабар, — йдеться у повідомленні.

Водночас інший журналіст Юрій Бутусов з посиланням на власні джерела у НАБУ та САП заявив, що 1-2 грудня Антикорупційне бюро провело обшуки в структурах наближених до Гройсмана.

Бо одіозний Микитась передав НАБУ і САП свій телефон, документи і дав свідчення про держслужбовців, яким він передавав хабарі. Згідно з рішенням ВАКС від 26 листопада, у вересні 2017 року Микитась зустрівся з прем’єром Гройсманом і пообіцяв йому хабар у вигляді передачі нежитлових приміщень у житловому комплексі «Аристократи» в центрі Києва. «Приміщення оцінюються на ринку не менше ніж у 2 мільйони доларів», — написав Бутусов.

Згідно зі свідченнями Микитася, як повідомляє журналіст, приміщення були передані структурам Гройсмана у грудні 2017 року і оформлені на Юрія Гижка — підприємця з Вінницької області.

– Той Юрій Гижко не мій брат — це 100%! Я вже півтора року підряд це стверджую та шукаю цю людину-фантома, яка засвітилась у багатьох сумнівних справах — від автомийки на Келецькій до цього офісу в Києві… І, мабуть, тому ніде не світиться публічно та не має жодного сліду в соціальних мережах? — розповів про свого однофамільця депутат облради Андрій Гижко. — Щодо компромату Микитася на Гройсмана, то тут є одне важливе питання… Чому цей Микитась досі мовчав і дістав цю справу саме тепер, коли Гройсмана називають серед основних кандидатів на важливу посаду прем’єра? Якщо чесно, я у збіги не вірю…

У свою чергу, речник колишнього прем’єр-міністра Володимира Гройсмана Василь Рябчук назвав «абсолютною брехнею» інформацію про причетність Гройсмана до справи про хабарі від компанії «Укрбуд» екснардепа Максима Микитася.

«У мережі було оприлюднено інформацію про начебто причетність Володимира Гройсмана до справ скандально відомого Максима Микитася. Як речник Володимира Гройсмана офіційно заявляю, що Володимир Гройсман не має жодного стосунку до будь-яких корупційних діянь, а інформація з цього приводу — абсолютна брехня», — зазначив Василь Рябчук.

Де тут правда і «чорний піар» на Володимира Гройсмана — покаже лише час… Бо зазвичай в Україні такі гучні справи не з’являються просто так, без прив’язки до важливих подій, дат та політичної доцільності і спроби «замочити» когось із ТОП-політиків!

Ймовірно, цього разу, як тільки прізвище вінницького експрем’єра засвітилось у рейтингу найбільш популярних політиків країни і одного із ймовірних кандидатів на нового голову Кабміну, в Інтернеті з’явився компромат про ці буцімто 75 мільйонів від Микитася…

Віктор ГАЙЧУК