Він професор та сват відомих лікарів Олександра Кривов‘яза та Тетяни Бабій.

Його син Сергій одружений на їхній доньці Юлії.

9 грудня відбувся другий тур виборів ректора Вінницького національного технічного університету.
За результатами голосування новим очільником навчального закладу обрали Віктора Біліченка.
За ректорське крісло змагалося два кандидати: завідуючий кафедрою “Автомобілі та транспортний менеджмент” Віктор Біліченко та проректор Сергій Павлов. Голоси виборців розділилися наступним чином:

Віктор Біліченко – 346 голосів;
Сергій Павлов – 216 голосів;
Проти всіх – 11 голосів.

“Щиро дякую всім, хто віддав за мене свій голос на виборах!
Розумію, що кожен голос, відданий за мене – це надія і довіра, які я маю виправдовувати в напруженій повсякденній роботі на благо Вінницького національного технічного університету та його колективу! Завдяки вашій підтримці з’являється бажання працювати і йти вперед. Дякую!” – написав Біліченко.

Новообраний ректор,
Доктор технічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, академік транспортної академії України, відмінник освіти України, завідувач кафедри автомобілів та транспортного менеджменту Вінницького національного технічного університету.

Як повідомив екс ректор політеху, Борис Мокін, який також змагався за посаду ректора, але захворів на коронавірус та вибув в першому турі, підтримав ці дві кандидатури, бо він переконаний, що Віктор Біліченко не підтримає і не дасть згоду га об’єднання ВНТУ та Донецького держуніверситету.
Віктор Біліченко у 1981 році з відзнакою закінчив Вінницький політехнічний інститут за спеціальністю “Автомобілі та автомобільне господарство”. З того часу (а це майже 40 років!) працює у рідному виші.
Має звання “Заслужений діяч науки і техніки України”.

Автор 3 монографій та 250 статей опублікованих в українських та міжнародних професійних журналах.​​​​

Народився 21 серпня 1959 року в селі Тростянець Тиврівського району Вінницької області.

Юлія Іванюк