Сімейну історію, а вірніше, долю трьох малолітніх дітей, що потерпають від непутящої матері, розбирали на засіданні комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Козятинської міської ради. Молода за роками ще жінка не виконує своїх материнських обов’язків, веде асоціальний образ життя, зловживає алкогольними напоями. Шкода, але у таких умовах змушені зростати її діти – шести, дев’яти та одинадцяти років.

Сім’я давно знаходилася під наглядом служби у справах дітей міської ради, однак, до недавнього часу дітей не вилучали із сім’ї, адже жінка давала обіцянки виправити стиль життя та взятися за розум. Проте так не сталося, як обіцялося.

На вчорашньому засіданні комісії з питань захисту прав дитини учасники одноголосно ухвалили рішення тимчасово влаштувати дітей до КЗ «Вінницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей» допоки горе-матір не знайде роботу та не облаштує домашній побут для належного виховання власних дітей.

Тим часом сім’я, яка опинилася у складних життєвих обставинах, буде взята під соціальний супровід. – Ми не можемо остаточно вилучити дітей від матері та позбавити жінку батьківських прав, адже держава налаштована на першочерговість сімейного виховання дітей на противагу інтернатному.

Однак, якщо поведінка та стиль життя жінки не зміниться, ми змушені будемо здійснити цей останній крок, – прокоментував начальник служби у справах дітей Козятинської міської ради Володимир Пахольчук.

Валентина Лісова