За два кроки від “стоячого”, “задубілого” міжнародного пункту пропуску на україно-молдовському кордоні – “Ямпіль-Косеуць” сталася велика автомобільна аварія.  Удар був ого-го який! Повивертало товсті, міцні відбійники. Чути було, мабуть, за метрів двісті. Судячи з висоти точки зіткнення над землею – постраждала легкова машина. Сумнівів немає. Від такого удару її передок перетворився в блін. Своїм ходом вона звідси, зрозуміло, аж ніяк не могла виїхати після такого “поцілунку”, з відбійником і кіоском. Її якось звідси витягали, вантажили на якійсь причіп і кудись везли, десь сховали. Не виключено, що крадену…

Таку роботу за одну годину не зробиш. І найцікавіше – скільки в тій євроблясі було вбитих, поранених, переляканих до смерті, п’яних в дим? Про це – о, диво-дивне, наряд державної прикордонної служби, кінолог з собакою – нічого сказати не можуть, бо за їх словами, нічого такого не бачили тут з відстані кількох метрів… Наче воно сталося без звуку, без сліз, крові…

Шановні автомобілісти, підкажіть за цими обломками – що то за марка машини була?

Наче тут не існує відеокамер, які промацують всі підходи до пункту пропуску. Чудо!  Кажуть, приїздила Ямпільська поліція. Заміряла гальмівний шлях, вираховувала силу удару, дивувалася, хитала головами, але теж нічого не знайшла. Так і поїхала у відділення розчарована. І хто ж тепер кому відшкодовуватиме збитки? Чи так і присохне на нашій державі? За відбійники бюджет розплатиться а за кіоск-його господар?..

До речі, дорогі відбійники понищені по всій об’їзній Ямполя. Їм уже давно потрібно робити капітальний ремонт. Бо незабаром ці “невидимки”, при відсутності відбійників, будуть злітати з висоти насипу і трупів буде тут, як грибів після дощу.  Мені ж, грішному, думається, що всі все бачили – і відеокамери, і наряди прикордонників, і поліція.

Але мовчать тому, що за кермом сидів п’яний козирний контрабандист, чи районний начальник, чи ще якийсь блатняк. Тому він десь рани зализує в лікарні. Його не жаль, а от відбійника і кіоска – шкода. Постраждали безневинно.

Ямпіль, міжнародний пункт пропуску “Ямпіль-Косеуць”.