У столиці Болгарії завершився чемпіонат Європи з боксу серед юніорів. Він став одним з найуспішніших в історії збірної України. Наші юніори завоювали 20 медалей різного ґатунку.

Серед них — 5 золотих, 4 срібні й 11 бронзових медалей. Це другий показник серед усіх країн-учасниць цьогорічних змагань. Наші земляки теж показали неймовірний результат. Чем­піоном Європи, за підсумками фінальних двобоїв, став вінничанин, студент педагогічного коледжу Олександр Яровий у ваговій категорії 60 кг. Тренує його Денис Осадчук.

– На трьох чемпіонатах України Олександр був фіналістом, тобто другим. А цього року в Запоріжжі нарешті отримав золоту медаль і путівку на чемпіонат Європи. Я був впевнений, що мій підопічний буде серед переможців, — розповів тренер. — У Олександра було чотири поєдинки: з чехом, французом, румуном і болгарином. Я вболівав за боксера онлайн, ми телефоном обговорювали тактику боїв.

Олександр Яровий із семи років тренується у дитячо-юнацькій спортшколі «Вінниця». Чотири останні роки їздить на збори і змагання Україною та за кордоном.

– Змагання такого рівня — це можливість продемонструвати свої вміння та форму, — каже спортсмен. — Радий, що мені це вдалось, і мрію, що й надалі буду гідно представляти рідну Вінниччину на престижних змаганнях!

Віталіна Трудько