Як відомо з Конституції України, екологічного кодексу нашої держави, Закону про Пресу, Про інформацію – все, що стосується екологічної безпеки НЕ МОЖЕ БУТИ ЗАСЕКРЕЧЕНЕ ні в якій формі від громадськості, преси.

Не є секретом і те, що закон Про доступ до публічної інформації передбачає надання відповіді на інформаційний запит в П’ЯТИДЕННИЙ термін. Не відписки, а відповіді конкретної на конкретні питання. Відписка не зараховується відповіддю – більше того за відписку передбачено суворе покарання тим, хто її надав. У вигляді штрафів – аж до позбавлення волі. Одним словом, діло серйозне. Але…

В Ямпільськім райвідділі поліції начальники міняються майже зі швидкістю звуку. Але від того традиції його, започатковані в сталінські часи, схоже, зовсім не змінюються!

Зверніть увагу на дати документів, які публікую. Перший інформаційний запит, як бачите, я подав Ямпільському відділенню поліції ще 17 листопада. В ньому дев’ять прономерованих питань на КОЖНЕ з яких мав отримати конкретну відповідь. 20.11.20 року за №7822/227/03-2020 за підписом начальника Ямпільського ВП В.Відомського отримав не конкретну відповідь на конкретні питання, а відписку про те, що мені нададуть можливість в канцелярії ознайомитися самому з матеріалами перевірки після її закінчення. А коли вона закінчиться в якому місяці, році чи десятилітті, столітті – майор Володимир Відомський хитро промовчав. Телефоную їм. Відповідають, що перевірка вже закінчилася, просять, щоб я написав повторний запит для надання доступу до тих матеріалів. Написав. Приніс і подав в чергову частину минулої п’ятниці. В документі вказував одне – хочу нарешті ознайомитися з обіцяними начальником матеріалами перевірки!..

Сьогодні, в понеділок, зранку, приходжу в канцелярію знайомитися з омріяними матеріалами, які зібрала поліція що до демонтажу (розкрадання) Сороцької власності в Цекинівці. Канцелярія показує з своїх рук товстенький томик тих матеріалів. Підтверджує, що робота за ними вже повністю закінчена. Але ознайомитися з ними сьогодні мені не дає бо… оскільки повторний запит про ознайомлення з ними я подав в п’ятницю після обіду то… вони його зареєстрували лише сьогоднішнім числом. Ото ж, рекомендують мені вести себе спокійно і чекати ще не мало не багато, аж п’ять днів. І вони чехать хотіли на мої журналістські творчі плани з цього питання.

Дали лиш сфотографувати оригінал мого першого запиту. За кілька хвилин передумали і стали вимагати, щоб я стер те фото з датою на ньому (свого документа!), бо на ньому стоїть підпис начальника, який, вороги, можуть побачити в Інтернеті і… підробити, а потім вчиняти з допомогою такої підробки маленькі і великі державні та міждержавні злочини.

Звісно, я зберіг своє фото, свого документа. Для вас. Щоб ви його побачили у всій красі і зробили самі висновок хто така насправді ця сучасна Ямпільська поліція і кого вона насправді кришує і, головне, чому, з якою метою так цинічно порушує чинне законодавство?!..