В черговий раз у вирішальному матчі довелося битись проти потужної збірної Росії. В складі української команди були юні та дорослі шахісти Вінниці, тому це викликало особливу цікавість у місцевих прихильників «королівської» гри.

В особистих зустрічах в українців була перевага над суперником. Минулого сезону вони здобули перемогу над росіянами в найбільшому інтернет-матчі в історії людства на 724 дошках. Цього сезону ми також перемогли головного конкурента в матчі групового турніру.

Не став виключенням й Суперфінал. Першим видом програми була куля (кожному гравцеві на партію по хвилині плюс додається секунда після кожного ходу). Team Ukraine одразу захопила лідерство, здолавши Team Russia із солідним рахунком 298:182. В бліці (5+2) українці перемогли – 386,5:241,5, а в рапіді (10+2) – 274,5:221,5.

– Я набрав 4,5 очки із 6 можливих. В попередньому сезоні також грав у Суперфіналі. Матч із росіянами пропустити неможливо! – розповідає 12-річний вихованець Вінницької МДЮСШ № 6 Владислав Пюро, який нещодавно виконав розряд кандидата у майстри спорту України.

Отже, збірна України проти збірної Росії досягла перемоги із рахунком 3:0. Із 38,5 підсумковими очками посіла першу сходинку, на 8,5 пунктів випередивши росіян.

Фелікс ЖАНІН