І вже акумулював кошти благодійників, бізнесу та зусилля волонтерів для формування 1000 пакунків пацієнта, які вже на Миколая поїдуть у 23 опорні лікарні Вінниччини до дітей і дорослих – хворих на коронавірус.

Про ці нові ініціативи вінницького Спецфонду «СтопВірус», адресну допомогу лікарням, головні потреби Вінниччини в 2021-му році з огляду на рівень захворюваності у обласному центрі та по районах керівники Фонду із мером Вінниці та головою обласної ради розповіли на прес-конференції в Хабі «Місто змістів».

– Зроблено багато, нас вже знають і переймають наш досвід роботи на Вінниччині. Але потреб у лікарень на пацієнтів ще більше, бо пандемія триває, ліки, обладнання та захисні засоби так само актуальні, як це було весною цього року. За 121 день своєї роботи представники фонду вже передали необхідну допомогу 106 медичним закладам Вінницької області. Влітку, коли проблема з дефіцитом засобів індивідуального захисту в Україні уже не була такою гострою, «СтопВірус» зробив паузу у своїй діяльності. Але волонтери фонду оголосили, що готові відновити роботу в будь-який момент. Зараз, коли триває 2-га хвиля епідемії, «СтопВірус» розпочинає новий проєкт – «Пакунок пацієнта». Бо ми вже маємо серйозний досвід, допомогу місцевої влади, благодійників, волонтерів і знаємо як допомогти кожному вінничанину! Тому із 12 грудня «СтопВірус» знову працює і передає тисячу пакунків пацієнта в усі опорні лікарні Вінниці та районів., – зазначила координаторка спецфонду «СтопВірус» Олена Данілова. – Мені приємно, що на наш заклик зібрати кошти на пакунки пацієнта для дорослих і дітей першими відгукнулись родина міського голови Вінниці Сергія Моргунова, екс-премֹ’єра Володимира Гройсмана та голови обласної ради В’ячеслава Соколового. Також знову підключився бізнес, підприємці, відомі фірми та установи. За ці кошти вже сформовані тисяча пакунків із ліками, вітамінами, замовами гігієни та посудом для вінничан, які госпіталізовані із корона вірусом у лікарні Вінниці чи по районах. Фактично це своєрідний «стартовий пакет» для пацієнта, що потрапив у лікарню і не взяв із собою чи не мав змоги купити перше необхідне для лікування і знаходження на стаціонарі в медзакладі.

– Вартість дитячого пакунку 500 гривень і в ньому є окрім ліків, вітамінів та засобів гігієни кострові олівці та розмальовки, щоб діти могли «творити» навіть у лікарні, –  голова наглядової ради фонду громади «Подільська громада» Андрій Дручинський. – Ціна дорослого – 450 гривень і тут є все, щоб підтримати вінничан в перші дні в лікарні. Все

якісне, перевірене, із хорошими термінами… Всім здоров‘я і не хворійте!

В свою чергу міський голова Вінниці прокоментував ситуацію із коронавірусом нині та оприлюднив плани міської ОТГ з цього приводу на майбутній рік.

– Я дякую всім, хто долучився до створеного у квітні 2020 року за ініціативи Володимира Гройсмана спецфонду «СтопВірус». Бо тоді перед нами коронавірус поставив абсолютно нові виклики, а держава самоусунулась чи не змогла захистити вінничан – медиків та пацієнтів. Під час 1-ї хвилі пандемії робота фонду була зосереджена саме на цих потребах – маски, респіратори, захисні щитки, біокостюми, дезрозчини, – розповів Сергій Моргунов. – Нині волонтери «СтопВірусу» звернулись до  наших родин – моєї, Володимира Гройсмана, та В’ячеслова Соколового, щоб зібрати кошти і надати пацієнтам вкрай необхідне для початку лікування та перебування в медзакладі.

І ми охоче відгукнулись та підтримали цей проєкт… І мова тут не про гроші, а те, що кожен вінничанин важливий! Бо пандемія триває і, на жаль, кожен може стати «ковідним» пацієнтом та потребувати підтримки від громади, місцевої влади та волонтерів…

Тому робота і турбота триває!

Вже із 19 грудня тисяча пакунків пацієнта від Спецфонду СтопВірус будуть передані в 23 опорні лікарні Вінниці та області. Долучайтесь!