Ця історія почалась ще чотири роки тому у Козятині. Ветерани АТО, на чолі з головою організації  «Спілка учасників АТО та ветеранів інших бойових дій» Олегом П’явкою провели акцію протесту під райрадою, яка завершилася тим, що голову райради Віктора Слободянюка «люстрували» сміттєвим баком. Чиновника ветерани війни звинуватили у корупційних діяннях щодо земельних питань. При цьому сказали Віктору Слободянюку, що в них вже «скінчилася толерантність».

А невдовзі п’ятеро воїнів отримали документи, де голова райради Віктор Слободянюк через суд вимагає виплатити йому аж 300 тисяч гривень моральної компенсації. Довгих два роки тривали судові засідання, один з ветеранів за той час помер внаслідок онкохвороби, то ж його виключили зі справи. А нещодавно стало відомо, що Козятинський міськрайонний суд таки виніс рішення на користь голови райради і постановив, аби воїни АТО виплатити потерпілому 160 тисяч гривень компенсації.

То ж четверо ветеранів тепер змушені віддавати свої заробітні плати та пенсії, щоби виплатити ці захмарні кошти.

– Перші внески ми зробили, решту не вносили, бо немає змоги. В кожного родина, діти. Один з бійців через відчай готовий віддати свою земельну ділянку, яку чесно мав би отримати. Ми розуміємо, що вчинили не правильно, визнаємо свою винну, але чому і звідки взялась така сума коштів. Місцева влада називає нас горе-патріотами, коли ми, не обдумуючи, свого часу пішли захищати країну. Зараз відчуваємо себе обманутими, –каже ветеран АТО Едуард Жарук.

Воїнам нині дуже складно і вони будуть вдячні за підтримку всіх небайдужих. Давайте їх підтримаємо.

Номер картки для збору коштів:
ПРИВАТ БАНК 5168757340332578
Жарук Олег Олександрович
брат учасника АТО Жарука Едуарда Олександровича
Укргаз банк 5355076226696102
Жарук Едуард Олександрович

Віталіна Володимирова