Цими днями на території шести областей проводилась масштабна спецоперація з ліквідації діяльності наркосиндикату та затримання його лідерів і найактивніших учасників. В операції були задіяні майже пів тисячі правоохоронців, у т.ч. і Вінницької області.

За даними поліції, вже затримали двох організаторів, один із них — чинний депутат об’єднаної територіальної громади, та 18 учасників злочинної групи. Загалом до наркобізнесу були залучені більше 50 осіб, мешканці Вінницької, Львівської, Київської, Черкаської, Харківської, Чернігівської, Дніпропетровської — всього 18 областей віком від 18 до 39 років.

Розфасовані наркотики для розсилки

Для належного контролю, функціонування та безпеки діяльності «синдикату» існувала чітка ієрархія та розподіл ролей: контроль за функціонуванням лабораторій, їхня охорона, «хіміки», «фінансисти», обслуговування Інтернет-магазину, доставка продукції до складів зберігання, «кур’єри», «закладники» тощо.

У рамках цієї операції за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури разом із співробітниками УСБУ у Вінницькій області викрито факт реалізації на території України контрабандно переміщених через митний кордон наркотиків в особливо великих розмірах. Встановлено групу осіб, яка здійснювала збут наркотичних засобів.

При проведенні обшуків за адресами проживання фігурантів кримінального провадження у містах Києві та Одесі, Вінниці виявлено значні розміри розфасованих речовин, а саме, кокаїн, героїн, MDMA (екстезі), PVP-альфа (солі), амфетамін, канабіс, ваги та засоби фасування.

Наразі лише у Вінниці затримано 6 осіб, причетних до вчинення кримінальних правопорушень. Досудові розслідування тривають.

Юлія Іванюк