Команда зазнала низку болючих поразок в чемпіонаті України і наразі посідає передостаннє місце в групі «А» Другої ліги. Водночас в Кубку України нивівці дійшли до 1/8 фіналу, де поступилися лише учаснику Єврокубків «Колосу» (Ковалівка). Добре показали себе й кілька молодих нивівців, які звернули на себе увагу експертів.

Всеукраїнський сайт «Sport Arena» назвав 33 найкращих гравців першого півріччя Другої ліги сезону 2020/2021 років. В цьому списку є екс-гравець «Ниви» Антон Брижчук, який наразі успішно виступає за «Діназ» (Вишгород, Київська область). А також два діючих нивівці – Євгеній Костюк і Денис Громок.

Євгеній Костюк

18-річний Євгеній Костюк названий експертами першим номером серед лівих захисників Другої ліги. В першій половині сезону він провів всі 10 матчів чемпіонату України, де забив 2 голи і зробив 2 асисти (гольові передачі).

-Фланговим захисникам Другої ліги можна пред’явити два великих гріхи: нестабільність та низьку якість виконання в підключеннях до атак. Зате поруч із досвідченішими гравцями сталого класу свого рівня з’являється перспективна молодь. Як приклад, юніор Костюк – він вийшов на перші ролі в вінницькій команді через її стрімке оновлення та неспроможність задіювати таку велику кількість іногородніх гравців, як раніше. Євгенія, за своєю суттю – більш атакувального гравця, в більшості матчів використовували як флангового захисника. В найкращих своїх іграх Костюк проявив непогані подачу та удар, вміння пробити зі складних позицій та прийняти швидке рішення, – пояснює свій вибір сайт «Sport Arena».

Третім номером серед правих півзахисників Другої ліги експерти назвали 20-річного Дениса Громока. На полі в першій половині сезону він також провів 10 матчів, де забив 4 голи (кращий бомбардир нашої команди!) і виконав 1 асист.

-Граючи вінгера, Громок сповна використовує переваги, які відкриває таке розташування на полі. Він охоче йде в обіграш, ріже кут, завдає обвідних і різаних ударів. Якщо минулого сезону активним діям Дениса бракувало завершення, то тепер він значно додав у ефективності. Із п’ятьма балами за системою «гол+пас» став найкращим атакувальним гравцем вінницької «Ниви». А за умови стабільної ігрової практики футболіст може ще прогресувати, – пояснюють експерти сайт «Sport Arena».

Денис Громок прокоментував «33 каналу» своє включення до збірної першого півріччя Другої ліги.

-Приємно, що мій внесок в гру оцінили, але попереду ще чекає багато роботи. Сезон видався важким для «Ниви» в плані психологічного навантаження. Дуже довго ми йшли на останньому місці в таблиці. Завжди чогось не вистачало, щоб набрати залікові бали. Добре, що в кінці року «Нива» здобула дві перемоги і піднялася із зони вильоту., – сказав він.

Денис у 2020 році виділив переможні для «Ниви» кубкові матчі проти «Кристалу» (Херсон), «Кривбасу» (Кривий Ріг), а також поєдинок із клубом Прем’єр-ліги «Колосом» (Ковалівка).

-Два перших матчі запам’ятаються тим, що «Ниву» вважали аутсайдером. Але ми зуміли показати, що не є «хлопчиками для биття»! А гра із «Колосом» увійде в історію протистоянь «Ниви» із командами Прем’єр-ліги, – додав Денис Громок.

У планах Дениса зараз добре відпочити в колі близьких, яких він довгий час не бачив, набратися сил. І перемагати разом із «Нивою» в новому 2021 році!

Фелікс ЖАНІН