Згідно з інформацією на сайті “ProZorrо.Продажі”, заявку на участь подали п’ять компаній. Стартова ціна спиртзаводу становила 31,7 млн грн. Переможець аукціону повинен підписати протокол про результати аукціону, укласти договір купівлі-продажу і провести розрахунок. Після цього процес приватизації спиртзаводу буде вважатися офіційно завершеним. Об’єкт розташований в с.Мартинівка, вул.Леніна, 1 (Жмеринський район). Добова потужність виробництва – 2,6 тис. дал етилового спирту. Перелік майна складався з 532 найменувань будівель, обладнання, рухомого та іншого майна. Рік заснування – 1892 модернізації – 2005. Виробництво на об’єкті тимчасово призупинено від 2018 року, хоча нашому журналісту тодішнє керівництво казало, що у підприємства велике майбутнє і будуть нові робочі місця… І ринок збуту теж був…

Згідно Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців, кінцевим бенефіціаром ТОВ “Укркерамресурс” є Вардухі Магакян і Магак Магакян. Компанія надає в оренду і експлуатацію власне або орендоване нерухоме майно. У складі засновників компанії зазначено ТОВ “Керамресурс” (Донецької обл.).

Як повідомлялося раніше, президент України Володимир Зеленський 11 грудня 2019 року підписав закон про скасування з 1 липня 2020 року державною монополії на виробництво спирту, прийнятий Верховною Радою 3 грудня 2019 року. Дебютний аукціон з приватизації першого об’єкта ДП “Укрспирт” – Немирівського спиртзаводу (Вінницька обл.) відбувся 15 жовтня. Завод був проданий ТОВ “ЛВН Лімітед”, акціонерам Nemiroff, за 55,08 млн грн, що на 5 млн грн вища за стартову ціну. Компанія-переможець була єдиною, що подала заявку на участь в аукціоні. Після того продали спиртзаводи у Дружному та Бершаді. В цілому, починаючи з 15 жовтня, на онлайн-аукціонах успішно приватизовано тринадцять заводів ДП “Укрспирт”. Фонд держмайна України очікує залучити близько 2 млрд грн від приватизації спиртових заводів ДП “Укрспирт” і концерну “Укрспирт”.

Віталіна Володимирова