Таку заяву зробив нардеп з Вінниччини Максим Пашковський.

Ось його заява:

Чутки про прем’єрство Володимира Гройсмана починають ставати реальністю. Чекаємо у березні нового прем’єр-міністра з Вінниці!

Коли поштарка запитує щось пенсіонерів у селі – це просто розмова за життя. Опитування у місті можуть замовляти місцеві партійні бонзи та їх спонсори. Але якщо опитування у стінах Верховної Ради проводять серед народних депутатів України, то сумнівів немає: це тестовий підрахунок голосів по найважливішим питанням.

Сьогодні мене спитали, чи готовий я проголосувати “за” призначення Володимира Гройсмана прем’єр-міністром України. Сам факт того, що питання було поставлене, свідчить про те, що голоса “за” Гройсмана-прем’єра вже підраховуються.

В це важко повірити, але за тією інформацією, якою я володію, голосів “за” у Володимира Борисовича немало. Більше того, за деяких політичних та економічних обставин, Гройсман повернеться на пост прем’єр-міністра України вже в березні наступного року.

Про віру у екс-прем’єра самого екс-прем’єра свідчить активна медійна кампанія, яку роздмухують по всій Україні шаленими темпами. Мені відомі деякі цифри, але без доказів, озвучувати їх не буду. Можу лише сказати, що це шалені кошти, які є сенс вливати тільки з прицілом на стовідсотковий результат, а не банальні сподівання на везіння.

Чи вірить у Гройсмана бізнес-еліта? Сам факт тестового опитування вже говорить про те, що еліта якщо не сильно вірить, то точно цей варіант розглядає. Розглядає на тому рівні, щоб знати точно, скільки народних депутатів готові підтримати камбек Гройсмана.

Залишається питання, чи готові люди підтримати рокіровку Шмигаль-Гройсман? Окей, олігархів цей варіант влаштовує. Чи влаштовує Президента – достовірно не знаю, але припустимо, що за погіршення ситуації в економіці, повернення Гройсмана у короткому періоді принесе більше позитиву для президентського рейтингу, ніж негативу. У довгостроковому мені особисто здається, що Гройсман так же ефективно перетягне на себе рейтинг Володимира Олександровича, як зробив це з рейтингом Петра Олексійовича у Вінницькій області. Тобто ддя мене якщо “Гройсман-наступний прем’єр”, то і “Гройсман-наступний президент”.

Власне, питання, яке я хочу поставити жителям Вінниці, що довірили мені бути народним депутатом України!

– Чи голосувати мені за призначення Володимира Гройсмана прем’єр-міністром України?

– Враховуючи той стан тотальної корупції у Вінниці, який виріс за керування послідовника Гройсмана – Сергія Моргунова – чи продовжуєте ви довіряти Володимиру Гройсману як політику національного рівня, гідного ще одного шанса на посту прем’єр-міністра України?

Дякую кожному за конструктивний коментар. Думка жителів Вінниччини теж цікава та важлива для мене!”