У герметичних відсіках вона може одночасно перевозити три види палива.

– Вперше в Україні виготовлена цистерна АЗП-27 на 27 куб м, яка перевозитиме за одну ходку і бензина, і дизпалива втричі більше, ніж раніше, – сказав підполковник Дмитро Попов, заст. начальника Центральної бази забезпечення ПММ Нацгвардії України.  – Вона обслуговуватиме потреби ЗСУ і військових частин Нацгвардії. Найближчим часом нам потрібно ще десять таких машин, які будемо замовляти на профільному 45-му заводі, у наших давніх партнерів з Вінниці.

Заводчани пишаються цією грандіозною розробкою своїх конструкторів і фахових робітників. Кажуть, що робилось все “з Божою поміччю”, з першого разу без жодної помилки. Звичайно, допоміг і досвід, накопичений за роки  роботи з Міністерством оборони України, з концерном Укроборонпром.

– АЗП-27 – найбільша в Україні автоцистерна на суцільному шассі (його ми отримали від компанії МАЗ), яка здатна транспортувати і зберігати 27 т пального. Над її розробкою і виготовленням наш колектив працював весь 2020 рік. Польові випробування показали потужність мотора, який здатний витягнути цілий автопотяг з трьох заправників. Це вигідно і зручно для логістики, – відзначив Микола Чумак, директор ДП “45 ЕМЗ”. – Ми виконали вже шосту розробку для Нацгвардії. І маємо змогу виготовити кілька десятків таких автоцистерн за рік. Заводський колектив чекає замовлень від Міноборони України.