У столиці відбулася церемонія нагородження Премією «Найкраща медсестра України». В одній із номінацій – «Сестра милосердя» – за звання найкращої змагалися військові медсестри, учасниці бойових дій. У фінал вийшли головна медична сестра НВМКЦ ГВКГ (Київ), операційна медична сестра ВМКЦ Південного регіону (Одеса) та головна медична сестра ВМКЦ Центрального регіону (Вінниця).

Перемогу здобула головна медична сестра Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону з Вінниці старшина Ольга Бабкіна. Вонадуже досвідчений військовий медик, учасниця бойових дій. Саме вона асистувала під час першої в історії української військово-польової хірургії операції в польових умовах у районі проведення АТО легендарному вітчизняному військовому хірургу генерал-майору Андрію Вербі. Закінчилась вона успішно.

За зразкове виконання службового обов’язку та мужність Ольгу Бабкіну нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

До речі, варто додати, що конкурс «Берегиня у погонах», який сьогодні завершиться у Хмільнику, було започатковано у 2017 році, і тоді титул віцеміс здобула також вона, кавалер ордена «За мужність» старшина Ольга Бабкіна.

Подробиці у газеті.

Віталіна Трудько