За 20 хвилин правильно порахував сотні прикладів і рівнянь. У результаті він набрав най­більшу кількість можливих балів +26.33, у своїй номінації Антон показав найкращий результат, і наразі це абсолютний рекорд в Україні.

Хлопчика та його молодшу сестричку виховує лише мама, яка працює вихователем у садочку. Тож родина живе скромно.

– Вкладати кошти у репетиторів змоги у мене немає. Цього року Антон отримав премію за призові місця у конкурсах та олімпіадах. Купив собі мишку та навушники. А ще збирає на ноутбук, аби займатись професійно програмуванням. А днями оплатив собі на рік вперед курси з англійської мови. Я сином дуже пишаюсь! — каже мама Аліна.

Історія про талановитого школяра настільки вразила його земляків, що один із них – Вадим Рожук – організував збір коштів на ноутбук та мишку для хлопчика.

– Генії не падають з неба, вони повинні мати можливість розвиватися. З цим погодяться всі!

Я гадаю, що ми завжди маємо бути уважними до оточуючих. Звикли об’єднуватися, коли біда. Я пропоную започаткувати ще одну гарну звичку — помічати талановитих та обдарованих та допомагати їм. Скоро Новий рік, і я вірю в те, що мрії здійснюються.

Антон — дитина не просто талановита, це геній. Для подальших перемог йому дуже потрібно обновити свою технічну базу, придбати потужний ноутбук та надчутливу мишку. Адже саме вона грає величезну роль у швидкості відповідей на конкурсах. Орієнтовно необхідна сума – 50000 гривень. Одна мама цього не потягне.

Картка для допомоги: monobank 5375 4141 1284 5499 (Рожук Вадим). В призначенні платежу вказуйте — для Антона.

Віталіна Трудько