Відомо, що водій темно-синьої «Мазди» Сергій був у стані алкогольного сп’яніння. Близько 7-ї ранку на шаленій швидкості їхав разом з пасажирками Лесею та Інною в бік мікрорайону «ДПЗ». Водій в свідомості та має переломи правої ноги. Стан Інни також не критичний — синці на обличчі та забої на тілі. Найбільше постраждала пасажирка з переднього сидіння «Мазди» — Леся Равлюк.

Як дізналися наші журналісти, Леся — це 27-річна жителька Хмельницької області. У Вінниці була на заробітках — працювала на заводі «Грін Кул». Жила на орендованій квартирі. Мріяла поїхати за кордон, щоб купити собі житло. Та зараз її життя межує зі смертю — щоденно дівчину рятують у реанімації. Численні переломи рук, ніг, тазостегнового відділу, щелепи, пошкоджена грудна клітка. На обличчі роздроблені кістки… Лікарі роблять все можливе для того, щоб стабілізувати стан пацієнтки. Але зараз бояться давати навіть прогнози…

З початку лікування наші журналісти шукали родину постраждалої. Тож зараз є брат Петро, який перебуває поруч з бідолашною та допомагає всім чим може.

— Мама в селі далеко від Вінниці. Декілька років тому вона похоронила сина і зараз ще не може оговтатися… Я зроблю все, щоб врятувати сестру. Але, боюсь, і цього буде замало, — ділиться брат Петро. — Готовий продати все, що маю, лише б знову побачити посмішку на її обличчі та почути рідний голос. Навіть у жахливих кошмарах не міг уявити, що таке станеться. Тому благаю про допомогу у всіх небайдужих…

Як виявилося, керманич авто жив у сусідньому будинку з Лесею. А нову «Мазду» купив нещодавно, та ще й у кредит. Працював таксистом. Має дружину та маленьку 5-річну донечку, яка часто хворіє. Його батьки шоковані цією катастрофою, обіцяють допомогти з лікуванням постраждалих.

– Після аварії сотні людей кидають образи в наш бік. Але ми самі шоковані. Зробимо все можливе, щоб допомогти вилікуватися всім, хто потерпів. Це горе, велике горе… — поділилася мама водія «Мазди».

Окрім Лесі, постраждали щей пасажири буса «Volkswagen Т4». Водієм його був 36-річний Олександр. Разом з мамою та тіткою добирався на роботу у Вінницю. Постраждалі проживають у селі Янів Калинівського району. 12 грудня вони так і не доїхали, – розповідають у лікарні.

Наразі відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України. За таке правопорушення передбачено покарання до 3-х років обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами — ось так коментують у поліції.

– Відомо, що жінки у важкому стані. Є численні переломи та травми.

Коли молодшому сину потерпілої з «Volkswagen Т4» повідомили про ДТП, він мчав у Вінницю рятувати матір. Та поблизу Павлівки Калинівського району на дорогу виїхав велосипедист. Сталася ще одна ДТП. Потерпілий помер. У ході слід­ства поліція встановила, що чоловік був у стані алкогольного сп’яніння і велосипедом виїхав на проїжджу частину дороги. Він часто випивав. Родина водія взяла всі похоронні витрати на себе. Тому родичі загиблого не мають претензій до нього, — розповіли односельчани постраждалого.

Родина Лесі Равлюк не має достатньої суми на лікування дівчини. Тому всіх небайдужих просять допомогти.

Реквізити для допомоги: 4149 4991 3889 8042, Дмитрієва Надія Василівна, «Приват банк»

Софія Копач