Корінь імбиру здавна використовується в народній медицині. Він має анальгетичні й протизапальні властивості, тому допомагає при запаленнях і болю.

У цьому корені міститься багато антиоксидантів. Завдяки цьому він захищає від ушкоджень клітини тканин організму та сприяє виведенню з нього токсинів. Найліпше вживати натщесерце.

Так, регулярне вживання ім­бир­ної води після пробудження й перед прийманням їжі: поліпшує кровообіг і зменшує скупчення холестерину в артеріях; допомагає травленню; зменшує затримку рідини в організмі; зміцнює імунну систему; зменшує біль у суглобах; допомагає боротися із судомами; запобігає передчасному старінню.

Приготувати імбирну воду дуже просто. Для цього візьміть 1 ст. л. натертого кореня імбиру (10 г), 3 чашки води (750 мл), сік половини лимона, 1 ст. л. орга­нічного меду (25 г). Натріть потрібну кількість кореня імбиру й покладіть його в каструльку з водою. Доведіть воду до кипіння та відваріть корінь імбиру 15 хвилин, після чого додайте у воду сік лимона. Знімаємо відвар з вогню і, коли він достатньо охолоне, можна додавати в нього мед і пити. Випивайте одну чашку імбирної води натщесерце.