Фисюк Ірина виросла в багатодітній родині, ходила в четверту міську школу Хмільника та жила звичайним життям дівчинки, допоки в юності не дізналась про хворобу.

– Гломеронефрит та хронічна ниркова недостатність 5 ступеню – такий мій діагноз. Він «подарував» мені інвалідність 1 групи, процедуру діалізу та мрію про трансплантацію. Зараз я стою в черзі на пересадку нирок, швидше за все (при підходящому донорі) робитимуть цю операцію в Білорусії, але ж ціна питання… Від 35 тисяч доларів – це навіть звучить для мене страшно, – пояснює мені співрозмовниця.

Ірина не зможе зробити операцію, якщо потрібної суми не буде на її рахунку. Навіть якщо життєва лотерея подарує їй щасливий квиток у вигляді підходящих по усіх медичним параметрам нирок.

Дівчина живе разом з мамою-пенсіонеркою, яка також має групу інвалідності. Допомагають хворій сестрі брати, але родина настільки матеріально виснажена, що сума за трансплантацію є не просто великою, а космічною.

Ірина вірить, що саме небайдужі земляки і співвітчизники подарують їй шанс на трансплантацію та повноцінне життя без хвороби.

Чи можемо ми це зробити? Так, достатньо «пропустити» через себе цю історію, не відкладати ні на день перерахунок посильної суми і подумки попросити здоров’я для цієї милої дівчини.

Номер банківської картки Ірини Фисюк: 5355 5712 9447 7039

Все можливо, коли разом!

Наталя Міщук