Після трьох стартових перемог на рівні «профі» наш боєць середньої вагової категорії (до 76 кг) зазнав чотирьох поразок поспіль. Тож зараз Тарасу була конче потрібна звитяга, аби набрати рейтингові очки і підвищити свій рівень в світовій табелі о рангах.

Бій відбувся в Польщі, де наразі працює тренером і водночас тренується немирівчанин. Він є членом боксерського клубу найвідомішої у профі-боксі вінницької боксерки Олександри Сидоренко, яка зараз опікується просуванням нашого земляка.

Суперником Тараса Головащенка був кубинець Юрієт Прадес, який дебютував у професіональному боксі. Пройшло чотири запланованих раунди, за підсумком яких судді за очками віддали перевагу вінничанину.

За словами старшого тренера збірної Вінниччини із боксу Романа Вакалюка, бій проходив із невеликою перевагою Тараса.

– Він лише два тижні тому дізнався про запланований поєдинок із кубинцем. Тому Головащенко довелося готуватися до нього в екстреному режимі. Але став кращим за рахунок більш точних ударів із дистанції, неодноразово влучав у суперника. Те, що Тарас був нижче зростом за суперника, пішло цього разу йому на користь, – сказав Роман Вакалюк.

Професіональна кар’єра Тараса Головащенка розпочалася в 2018 році. Перед цим були лише виступи за напівпрофесіональний клуб «Українські отамани».

– Тарас Головащенко має заробляти рейтингові бали, аби мати шанс з часом поборотися за титул, – додав Роман Вакалюк.

Фелікс ЖАНІН