«Для мене й моїх колег із сфери кримінальної юстиції (слідчих, прокурорів, суддів, адвокатів) зовсім неочікуваним було повідомлення про підозру командувачу Повітряних Сил ЗСУ Сергію Дроздову

– за ч. 3 ст. 425 КК України (недбале ставлення до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду – покарання від 5 до 8 років позбавлення волі).

Який причинно-наслідковий зв’язок? Яким чином халатні, як вказує слідство, дії Командувача у місті Вінниці (штаб ПС) могли спричинити катастрофу літака в далекому Чугуєві? Де тоді відповідальність всіх командирів у цьому ланцюжку – від Штабу до аеродрому? Ще десятки подібних питань, на які ніколи не дасть відповідь розслідування.

Відповідально заявляю, що це хибне звинувачення генерала Дроздова, яке немає жодної судової перспективи!

До речі, люди, далекі від юриспруденції, задають мені просте питання: чому ж тоді ДБР не притягує до відповідальності за халатність голову Національної поліції України за події в Кагарлику, Переяслав-Хмельницькому тощо? Питання поза юридичною площиною, але хай спробують відповісти…

Й наостанок відповідь на питання, для чого і кому це потрібно?

1. Явний піар й намагання ДБР на фоні людських трагедій створити хоча б якийсь рейтинг надуманою підозрою високопосадовій особі.

У нас стало нормою, що згодом «підозри» забуваються, а за незаконне притягнення до кримінальної відповідальності ніхто не карається.

2. Є певні ознаки, що на посаду, яку займає С. Дроздов, «поклали око» кілька недоброчесних генералів.

Ілона ВАЛЬТЕР