У сучасному світі, більшість людей не можуть обійтися без мобільного телефону. Звичайно ж, його потрібно заряджати майже кожен день, але багато людей не здогадуються про те, що коли телефон зарядився, потрібно обов’язково дістати зарядку з розетки. На це є декілька причин.

Скорочується термін експлуатації

Зарядка, яка йде в комплекті служить близько десяти років, а ось інші її аналоги приблизно 3 роки і навіть менше. Якщо зарядка буде підключена до електрики, але не буде заряджати телефон, то вийде з ладу в кілька разів швидше. Якщо ви часто міняєте телефони, то тоді така проблема вас не зачепить. Але якщо ви використовуєте довгий час один девайс, то краще не залишати зарядку в розетці.

Якщо вдома є діти, то вона може вдаритися струмом

Не можна залишати зарядку в розетці, адже дитина може несподівано отримати удар струмом. Ви прекрасно розумієте, що палець засунути в роз’єм дитина не зможе, але от якщо тонкий металевий предмет, то може статися надзвичайна ситуація. Для дитини такий удар струму точно буде болючим.

Може початися пожежа

Зарядка, яку ви залишите в розетці, може стати джерелом пожежі. Деякі люди вважають, що такого точно не відбудеться, якщо купувати тільки якісні пристрої. В хорошому зарядному пристрої зазвичай стоїть запобіжник, який зруйнує ланцюг, якщо буде сильне навантаження. Але це не завжди так. Займання може статися через коротке замикання. Наприклад, конденсатор постійно нагрівається і одного разу може роздутися і лопнути. Після того як ви вимкнете телефон від зарядки, через двадцять хвилин помацайте блок живлення, і якщо він буде гарячим, то потрібно швидше витягнути його з розетки.

Ви заплатите більше за електрику

Здається, що зарядка не споживає електрику, якщо не підключена до телефону, але насправді зовсім навпаки. Цей витрата зовсім невелика, і в рік виходить всього на гривень дорожче, але все ж хотілося про це повідомити.

За інформацією GSMinfo