Пауерліфтери Вінниччини чудово виступили на Кубку світу, який 20 грудня розіграли в сусідньому Хмельницькому. Вони виграли п’ять золотих і срібну нагороду в різних видах програми. Суперником вінничан були представники Великої Британії, Італії, Молдови, Польщі та України. Через пандемію решта країн, які традиційно виступають у пауерліфтингу, відмовилися від участі.

Чемпіонами, зокрема, вінничани Віталій Вдовкін (колишній тренер Інтерконтинентального чемпіона із боксу В’ячеслава Узєлкова), Юрій Приймак (директор Центрального парку), Костянтин Процишин (тренер МДЮСШ № 5), Вадим Лєханов і Василь Стрельбицький (Жмеринка), а Юрій Рамашканов посів друге місце.

«Граючий» тренер вінницької збірної Віталій Вдовкін виявився найстаршим учасником на змаганнях. Він виступав у віковій категорії 70-79 років. Віталій Вдовкін розповів, що перемагає на світових, європейських та євразійських форумах пауерліфтерів протягом десяти років. За цей час лише одного разу на світовому рівні поступився росіянину.

-Виступом вінницької збірної в Хмельницькому я задоволений. Адже лише один наш учасник здобув срібло (поступився жмеринчанину Василю Стрельбицькому), решта стали чемпіонами, – сказав пан Вдовкін.

Володар Кубку світу (у ваговій категорії 60-69 років) Юрій Приймак радіє, що вперше за рік, після багатьох місяців тренувань, зміг поборотися на змаганнях. Він виступав у двоборстві (жим і тяга).

-Я представляю категорію 82,5 кг. Перед змаганнями мав вагу 85 кг, тому два дні довелося сидіти на дієті. Скинув вагу до 80 кг, тобто навіть зайве! Моїми суперниками на Кубку світу були поляки, молдовани та українці. Конкуренція виявилася серйозною, – розповів Юрій Приймак. – Збираюся виступати на змаганнях до 90 років, встановив собі таку планку!

43-річний Костянтин Процишин був наймолодшим серед вінницьких учасників Кубку світу. Він вдруге взяв участь у цих змаганнях. Торік виграв Кубок і чемпіонат світу, чемпіонат Євразії. Але цього разу виступав особливо відповідально, бо хотів показати гарний приклад своїм учням.

В підсумку Костянтин Процишин виграв абсолютну категорію серед спортсменів 40-50 років у розділі «станова тяга», за що отримав чемпіонський пояс. Він зробив у обраній вправі три підходи; підняв штангу вагою 170, 185 і 195 кг.

– Мав травму меніска, тому цілий рік не міг отримувати сильні навантаження і переважно займався із дітьми. Із березня 2020 року почав працювати у МДЮСШ № 5. До речі, запрошую всіх охочих на тренування, – сказав Костянтин Процишин.

Вінницькі пауерліфтери вдячні адміністрації п’ятої спортшколи, яка безкоштовно надає їм тренажерну залу для тренувань. Під час жорсткого карантину майстри-силачі займалися вдома. Міський спорткомітет відряджає нашу збірну на змагання. Тож ветерани пауерліфтингу відчувають у Вінниці підтримку.

Фелікс ЖАНІН