Уявіть, який тиск і погрози потрібно було перенести офіцеру запасу та батькові сина, який загинув на передовій, щоб зробити таку заяву.

Він сказав коротко, але промовисто: бо я знаю: «третього разу не буває…» А мені сім’я дорожча. Йду за станом здоров’я. Бо воно так пі­дірване, що серце вже цього не витримає…

Микола Грушко

Липовець та новоутворена громада шоковані. А мала б бути вся Україна. Бо це означає, що ті, хто погрожує чесним депутатам, головам, керівникам різних рівнів, добиваються свого і нічого вже не бояться. А це означає, що бездіють СБУ та правоохоронні органи, або діють у руслі «як скажуть»! Це означає, що люди не можуть захистити свою безпеку та безпеку своїх рідних.

Ті, хто чинив тиск, погрожували, знали, що сім’я для батька, який втратив на перодовій сина, дуже болюче місце, тому били по ньому… Кажуть, що називали адресу, де проживає вдова його сина та інші рідні — ось такі коментарі ми отримали від жителів Липовецької ОТГ.

Ми попросили Миколу Грушка прокоментувати його вчинок.

– Я провів сесію, проголосували за бюджет. Вибрали старост. Тобто життєдіяльність громади забезпечена. А я йду, тому що кажу коротко: «третього разу не буває…» Два вже попереджали так, що було все очевидно…

Більше нічого коментувати не буду. Не вірю в захист правоохоронців. Але свою родину я захистити зможу…

Знаю, що 5 депутатів вже перекупили… У нас вже тут не працює совість, честь, а тонни гори «окорочків» вирішують усе… Так неможливо працювати чесно! На кону земля, і вони не зупиняться ні перед чим.

Ми спробували опитати липів­чан, що ж сталось.

– Для нас усіх був шок. Це вже що потрібно було чинити і виробляти, як погрожувати, щоб сильний чоловік, офіцер, якому повірила більшість і який виграв ці надважкі вибори, вибрав «родину та здоров’я»…

Думки звучали різні. Але навіть опоненти Грушка просять захистити громаду від наступу бандитських 90-х. Бо такого тут ще не творилось. Громадою штормить. Люди повстають і не знають, що буде далі.

Нагадуємо, що ще під час виборів місцеві жителі повідомляли про начебто підготовку до захвату та погрому місцевої виборчої комісії. Про те, що в район зачастили «бритоголові» групи людей… А те, що тут роздавали «окорочки» й інші блага тоннами виборцям — знали всі!

Але чому нічого не робили?! Мабуть, комусь це дуже вигідно!

А місцеві активісти взагалі сказали нам коротко, але зрозуміло:

– Коли король слабкий, королівством правлять шакали…

Якщо чесно, голова Липовецької ОТГ розповів нам і інші «факти» не для преси. Ми пообіцяли йому їх не оприлюднювати. Тому слова свого дотримуємось. Але скажемо лише висновки із цього усього: люди, «про.ираємо Україну» і її патріотів. Чесних і принципових людей, які нині не в моді. Бо «какая разніца»! А тому безпредєл пішов у тотальний наступ.

Тільки що роблять більше 500 000 силовиків у нашій державі? Воюють з ФОПами? Майданівцями? Атовцями? Запитання відкрите!

Тетяна КВАСЮК
Фото Сергія ХІМІЧА