Таким чином суд відмовив у задоволенні клопотання прокуратури про цілодобовий домашній арешт та обрав інший запобіжний захід.

Про це передає кореспондентка hromadske із зали суду.

За даними слідства, Сергій Дроздов у 2018 році затвердив тимчасовий курс для льотчиків, де зазначалась можливість курсантам 5-го курсу у двох вправах виконувати польоти конвеєром на літаках Ан-26. Однак, це рішення не було затверджене заводом виробником, як цього вимагає процедура.

Таким чином, на думку слідства, Дроздов створив хибне уявлення у військовослужбовців у Харківській області про легальне та безпечне використання польотів конвеєром у курсантів й інших курсів, та в інших вправах. Така практика мала місце з квітня 2018 року по вересень 2020, навіть коли це не було передбачено плановими таблицями польотів та дозволами виробників літаків, зазначають слідчі.

«Крім того, командувачем Повітряних сил 1 березня 2019 року затверджено триступеневу концепцію системи льотної підготовки курсантів льотного факультету, а також у лютому 2020 року затверджено рішення керівництва ХНУПС, якими передбачено здійснення сумісної підготовки курсантів льотчиків та курсантів штурманів на літаку Ан-26 за рахунок палива, яке виділялися на підготовку курсантів льотчиків», ㅡ зазначив прокурор Антон Зеленський.

Це на думку слідства, і призвело до того, що на борту перебувала більша кількість курсантів.

Водночас адвокати підозрюваного просили залишити клопотання без задоволення, наголошуючи на тому, що підозра і ризики є необґрунтованими.

Сам Сергій Дроздов зазначив, що конвеєрні польоти на Ан-26 відбувались з часу побудови, особливо на військово-транспортних літаках.

Також він наголосив на тому, що спільні навчання не були заборонені і практикувались останні 29 років.

На поруки Дроздова хотіли взяти Михайло Забродський, Степан Полторак, Ірина Верещук, також відповідну заяву до суду надіслав Руслан Хомчак.

Суд вислухавши усі сторони відправив під особисте зобов’язання командувача Повітряних сил ЗСУ Сергія Дроздова, наклавши на нього відповідні обов’язки.

Віталіна Володимирова