Сьогодні знамените Ямпільське районне радіо і розсмішило, і розтривожило. Виступала в ефірі пані Валентина Зарічна-Бобошко. Дуже хвалила минулу сесію Могилів-Подільської районної ради. Так наче то була не сесія, а новорічний концерт Клембівської музичної школи, або й ще краще. Казала, що дуже розумні люди в тій раді зібралися. Ну дуже!.. І, головне, що від Стратегії Гройсмана голова. Валю там, в тій раді обрали в постійну комісію з комунальної власності. Отак! Власністю Могилів-Подільського району буде управляти, бо Ямпільської районної власності, як відомо, вже давно немає. А ще Валя розказувала, що Клембівський старостинський округ живе! Є вона – староста, є землевпорядник, ще якась там є на посаді… Довідочки видають. Все нормально. Незабаром навіть печатку їм дадуть з Ямполя. Але коли це точно буде Валя не знає. Як і меж своїх повноважень. Запропонувала Ямпільському радіо через три місяці звернутися до неї. Може до того часу все устаканиться і вона вже буде знати що і до чого. А зараз Валі спішити немає сенсу. Зарплата йде, як і йшла. В Могилеві дуже розумні люди в райраді сидять, сподіваюся, теж не дадуть її в обіду. Не буде ж Валя за свої кровні аж до Могилева, до тих розумних людей, кататися. Хай буде так, як і було на виборах. Скільки тоді та Стратегія Гройсмана заплатила виборчої застави – сто тридцять чи сто тридцять п’ять тисяч гривень? – хіба це має Валю обходити? І правильно. Такі розумні люди такими дрібницями не переймаються. Мені думається, що якби Валі запропонували бути в тій Клембівці ще й начальником поліції, суддею, прокурором – то й від цих посад вона б не відмовилася. І правильно! Розумна людина.

І раптом я собі думаю – а Анатолій Володимирович Юрченко – той, що був головою міської ради – він що дурніший від Валі? Чому він яким прийшов в раду – таким і пішов з неї. А головне, щоб там хто не казав, і освіту має, не гіршу ніж Валя, і досвід управління о-го-го який. Я вже не кажу про посади заступників голови міськради – чому йому не довірили навіть старостинський округ в рідній Дзигівці? Валі довірили всю Клембівку і навіть трішки влади в Могилів-Подільському районі, а йому – нічого. Це що за кадрова політика така, друзі? У неї, тієї сучасної місцевої кадрової політики, олій, клепка є в голові?

А тим часом сьогодні зранку мені не перестає дзвонити з Дорошівки Батько Нації (Валерій Кіловатий). І розказує, що зранку виявив в хаті мертвим свого сусіда – Миколу Наконечного. Того, що зварювальником був і на Гонорівському заводі, і в колгоспі. Побачив він Миколу в його ж хаті. Сидів мертвим на стільці за столом. Батько Нації подумав спершу, що він спить – потарабанив пальцями по голові – куди там!.. Мертвий. Може він вже кілька днів так сидить за тим столом на стільці – хто зна? Став Батько нації бити на сполох. А з сільської ради йому відповіли, що вони там вже ніхто, що, мовляв, збирайтеся самі – сусіди та й хороніть того самітнього Миколу – сільради вже не шукайте бо її немає, закінчилася, вийшла вся, здулася. Батько Нації зрозуміти не може де є той міський голова Гаджук, де ті хвалені новопризначені його заступники? Чому вони мертвим Миколою не займаються?!.. Це ще скільки часу він має отак мертвим за столом сидіти?

– Анархія у цій системі, яку очолив Гаджук – влади немає, ніхто нічого не знає, – підсумував Батько Нації.