«Досить торгувати освітою! Невже все продається? Геть плагіаторів із освіти! 100 баксів за диплом Шкарлета! Налітай, подешевіло», — із такими закликами 21 грудня група вінницьких студентів на Європейській площі влаштувала акцію протесту проти призначення міністра Шкарлета головним освітянином України.

Молоді люди в масках тримали кілька плакатів, через які намагались достукатись до совісті міністра освіти та трьох нардепів від Вінниччини, які все-таки проголосували за призначення Шкарлета.

– Маски через карантин, а не від страху, що нас за цю акцію відрахують чи будуть переслідувати. Бо викладачі нашого універу вийшли б з нами на протест, але бояться! Тому дивляться цю акцію в Інтернеті та тихо лайкають! Адже Шкарлет – це ганьба для всієї освіти, яка отримала черговий корупційний ляпас! — розповів Олексій Назаренко, який приховував своє обличчя під маскою та безсоромно «торгував» дипломами по сто доларів за штуку.

Інший учасник акції зізнався, що йому соромно за народних депутатів, які по команді «дали добро» на призначення міністра-плагіатора.

– Вас вибрали люди, а ви нехтуєте кожним голосом за цього Шкарлета! Що тоді можна вимагати від викладача, який за 300 гривень торгує заліками, коли в уряді торгують совістю та посадами міністрів? — риторично запитав студент Андрій.

До речі, на акцію студентів проти Шкарлета у Вінниці вийшли всього 5 молодих людей… Їх охороняло 30 чоловік поліції та автозак за Вежею біля рибного ресторану. А для парламентарів від Вінниччини, які проголосували за призначення цього міністра, тут же в корито збирали данину та «корм»…

Після закінчення акції з дипломами цих п’ятьох студентів ДонНу почали цькувати і тролити у соцмережах викладачі та студенти решти університетів Вінниці. По добрій волі чи по команді з ректоратів?

Фото Сергія Хіміча