Супергерої у реальному житті справді існують! І доказом цього є Андрій Мельничук та 20-річний Юрій Лимар з Ладижина, котрі працюють рятувальниками в ДПРЧ-30.

Того дня хлопці в неробочий час прямували додому, як раптом помітили вантажівку, яка через слизьку дорогу злетіла в кювет. Ні хвилини не роздумуючи, наші земляки кинулися до розтрощеного авто. Травмований водій самостійно вибратися не міг. Хлопці вибили лобове скло, надали першу допомогу водієві та дочекались, поки його не забрали медики… І завдяки Андрію та Юрію його життя врятоване! Вчинок рятувальників неабияк зворушив місцевих жителів, які і попросили про нього написати.

– Все сталось 10 грудня, ми з напарником саме повертались після зміни. Їхали на власному автомобілі. Між Ладижином та Бубнівкою є підйом з високим кюветом. Чоловік їхав із Ладижина, завантажився курятиною на Вінницю, — каже Андрій Нечипорук. — Але через ожеледицю його вантажівку склало навпіл і роз­вернуло головою у бік міста. Самої аварії ми не бачили, але опинились на місці дуже вчасно.

Відразу викликали «швидку медичну допомогу», лі­карі постраждалому водієві дали знеболюючий засіб. «Швидка» приїхала за лічені хвилини наві­ть в ожеледицю.

Андрій та Юрій дістали чоловіка з автомобіля, переклали на ноші та доставили до автомобіля медичної допомоги. Зараз водій вантажівки у лікарні. В нього перелом кульшового суглоба та інші травми. Поки що зі своїми рятувальниками він не спілкувався. Машину за допомогою крану підняли.

– Чесно кажучи, нам не потрібно жодних подяк, ми просто зробили свою роботу, хоч і не чергували того дня. Головне, що життю людини нічого не загрожує. Ми бажаємо водієві одужання і щоб янгол-охоронець був поряд, — додає Андрій, який працює рятувальником третій рік.

Віталіна Трудько