Жителі села Потоки Немирівського району у розпачі! Їхні дороги роками розбивають важкі фури з буряками агрохолдингу.

А як тільки починається сезон – зверху на ями накладається тоннами ще й болото з поля. Тож, втомившись від того, що їх не чують, 17 грудня люди не випускали з поля вантажівки. Вимагали, аби орендар землі вивозив врожай сухою погодою та поремонтував розбитий шлях!

– У нашому селі вже давно господарює ПАТ «Зоря Поділля» — орендують поля. Їздять перевантаженою технікою сільськими дорогами і їх руйнують. А в нас навіть асфальту нема, каміння, то такі ями, що можуть плавати качки! – розповіли жителі сіл. — Ще й вантажівки провалюються обабіч дороги, де йде газова труба, тож були випадки, коли ми тижнями сиділи без газу. Страждає і бригадне село Межигірка, що поряд з нашим. Там проживає 5 осіб, то фури так зіпсували дорогу, що діти та соціальні працівники зараз туди не можуть заїхати, аби передати стареньким продукти. Неодноразово ми просили керівництво холдингу зробити собі об’їзну дорогу для таких потреб, тим паче це цілком реально, бо поряд посадка. Але віз і нині там. Рік тому ми вже перекривали трасу, тоді нас підтримав сільський голова, але після виборів нам досі не призначили старосту, тож нема кому і поскаржитись. А орендарі мають вивезти понад 50 тисяч тонн буряку! Саме тому ми самотужки зорганізувались і заблокували рух пустих та вантажівок з буряком! Загалом виїхало 35 машин. Приїхали представники холдингу і працівники поліції. Зрештою, на місце ям завезли щебеню. Поки буде дощ та болото, вони вивозити буряки не будуть. Але що буде далі –невідомо. З Гайсина навряд чи даватимуть кошти на вирішення наших проблем, якщо кожен рік фури холдинга, що належить родині експрезидента, безкарно розбиватимуть нам дороги?

Заступник директора «Зоря Поділля» Ігор Бевз так прокоментував ситуацію:

– Відбулися збори села, на яких були представники влади. На сході обговорили усі проблемні питання. Дорогу після вивозу буряків, обов’язково поправимо. Уже відправили туди 200 тонн щебеню, згодом ще 100. Також люди просили зробити їх свердловину, ми погодилися та виконаємо обіцянку. І хоча наші конкуренти намагаються виставити наше підприємство у негативному світлі, але це не так — завжди готові до конструктивного діалогу з людьми та не відмовляємося у співучасті у соціальному житті сіл, де орендуємо землі, — повідомив Ігор Михайлович.

Віталіна Володимирова
Людмила ПОЛІЩУК