Він став «зомбі», і йому постійно щось ввижається. Просимо відгукнутись всіх, хто може йому допомогти.

– Близько 2-х років тому колишня дівчина затягнула Володю у секту. Він залишив роботу, продав машину, але «браттям» з угруповання цього виявилось замало, — розповідає сестра Володимира.

– Його примушували робити різні ексцентричні обряди та клястися на крові вбитих тварин. Можливо, завтра змусять вбивати людей? — запитують наші читачі.

До редакції звернулась сестра Володимира — Марина Гризоненко (з етичних міркувань назвемо її так). Вона стверджує, що її брат потерпає від знущань сектантських «братів».

– Мій 46-річний брат Володимир потрапив до радикальної секти. Два роки перебував у їхньому «полоні». Зараз отямився, але йому не дають звідти піти.

Працював менеджером на фірмі, яка займалась автівками. Заробляв чималі гроші. Та одного разу познайомився з дівчиною, яка була членом цієї організації. Вони зустрічались, але він завжди був проти того, що вона ходить у цю секту. Та два роки тому вирішив одного разу навідатись туди. З тих пір чоловіка немов підмінили. Він перестав спілкуватись із друзями, родиною. Колеги на роботі не впізнавали його. Через місяць Володя перестав ходити на роботу, а потім і звільнився взагалі… Батьки просили його пояснити, що коїться, але він сказав, що обирає інший шлях — кохання і служіння вищим силам. Вже через 2 місяці він продав свою машину та всі кошти віддав як внесок у храм. Щоправда, нікому не розповідав, де той храм знаходиться. Та казав, що брати з собою сторонніх людей суворо забороняється.

Спершу він позичав кошти у всіх знайомих. Казав, що це на лікування. Та потім став таємно викрадати у своїх родичів. Як зізнався Володя, гроші потрібні для того, щоб перебувати в колі «братства». Має бути обов`язкова щомісячна дань.

Всією родиною ми доклали максимум зусиль для того, щоб витягнути Володю з цієї секти — нам вдалося. Зараз він прийшов до тями, вже більше трьох місяців переховується у селі поблизу Гайсина. Боїться, що його вб`ють. Ми вже звертались до психологів та лікарів. Але вони кажуть, що тут безсилі. Побратими-екстремісти пишуть йому смс з погрозами. Наприклад: «або йди до нас, або ти помреш від онко». Погрожують йому кривавою розправою. Я особисто перечитувала це жахливе смс-листування. Навіть уявити не можу, звідки в них його нові номери телефону та хто пише всю цю дурість.

Та найстрашніше: Вова досі не може оговтатись, він вночі прокидається від криків, плаче. Каже, що це від болю.

Він розповідає, що до них приїжджав спеціальний проповідник з країн Сходу, який наставляв на істинний життєвий шлях. Можливо, це був гіпноз чи інші способи зомбування через проникнення у психіку людини? Примушував йти до віри через жертвоприношення — потрібно було вбити собаку та кота. Хто б міг подумати, що у 21 сторіччі таке можливо! Але мій брат дійсно потерпає від екстремістських знущань!

Тепер він скутий різними кошмарами та видіннями. Йому здається, що навколо всі хочуть лише його смерті. Наша мама вже пів року їздить по монастирях та просить у Бога прощення для її сина.

Тож все, що нам залишається, тільки піддати це розголосу, бо іншого шляху припинити такий безлад немає.

Просимо «33-й» опублікувати нашу сповідь, щоб привернути увагу громадськості і влади. Хто знає, як допомогти, чи має досвід витягування рідних із сект — звертайтесь за телефоном довіри редакції: 0971590897, конфеденційність гарантується.

Марина Романова