“Шановна редакціє, просимо опублікувати лист – крик душі, бо на наші зауваження горе-педагог не реагує”, – з таким листом звернулись до редакції батьки.

– Сучасні реалії навчального процесу, здавалося б, уже нікого не здивують: усі звикли бачити вчителів з моніторів ноутбуків чи телефонів. Але те, що я та ще декілька батьків побачили під час одного із зум-уроків, нас, м’яко кажучи, здивувало.

Це був перший урок. Забігаю в дитячу розбудити малого, бо він щось заспав. Син протирає очі і на ходу вмикає комп’ютер, до початку уроку залишилося кілька хвилин. Він швиденько одягається, а я поспішаю заправити ліжко, прибрати зайві книжки та зошити, адже має бути порядок у кімнаті, як-не-як – камера увімкнена… Але зовнішнім виглядом, як виявилося, переймаються не усі. Бачу на моніторі силует вчительки. Придивляюся — вона в халаті з великим декольте, коси не зібрані, жодних ознак макіяжу. Ну, думаю, теж проспала, зараз налаштує техніку і побіжить приводити себе в порядок. Щоб не заважати, вибігла з кімнати сина і забула про ту вчительку.

Десь після обіду, коли закінчилися усі уроки, знову забігаю в дитячу покликати сина обідати. Чую — він з кимось по телефону розмовляє і сміється. Питаю, що його так розсмішило. Виявляється, предметом обговорення стала та сама вчителька з першого уроку. Вона так і не переодяглася, а спілкувалася з учнями через камеру у халатику з відвертим декольте. А це вже діти 8 класу, вони на такі моменти дуже бурхливо реагують. Я, звісно, намагалася пояснити своєму учневі, що вчитель теж людина, що вона теж може проспати і не встигнути підготуватися як слід до навчального процесу. А син відповідає, що вона так не вперше уроки веде: чи-то перший урок, чи-то третій – вчителька у домашньому, а то й у нічній сорочці. У мене аж вуха у трубочку скрутилися. Телефоную іншій мамі, яка вдома сидить у декреті і має можливість слідкувати за зум-уроками своєї учениці. Вона теж підтверджує, що неодноразово бачила цю вчительку у халатику чи піжамі і навіть писала їй у приватні повідомлення, щоб та переодягалася на уроки.

Я теж написала цій вчительці і попросила не відволікати увагу учнів своїм зовнішнім виглядом, а, навпаки, бути прикладом для них. Вона відписала, що її зовнішній вигляд – це її особиста справа, мовляв, дивіться краще за собою та своєю дитиною.

У цьому листі навмисно не називаю ні імені вчительки, ні школу, хочу дати останній шанс цій дамі. Але якщо реакції не буде, готові викинути в Інтернет відео, яке відзняли учні паралельного класу, де вона вивалила груди на стіл перед камерою і, аж коли діти здійняли регіт, трохи прикрилася халатиком…

Марія Олександрівна,
мама 8-класника