Прочитала у минулому номері газети про оператора, який схиляв до сексу дівчат, навіть малолітніх, і згадала свою історію.

Це було п’ять років тому. Подруги подарували сертифікат до суперкрутого фотографа у нашому місті. Я була не дуже у захваті, бо не люблю фотографуватися, не вмію позувати, не можу навіть посміхатися, а вся напружена і скована. Та дівчата вмовили піти, бо за годину зйомки заплатили кругленьку суму.

Нарешті зібралася, зробила макіяж, одягла найкращу свою сукню і поїхала за адресою фотостудії. Заходжу, а там ще триває зйомка двох молодих дівчат. Мене попросили зачекати. Присіла на диван і спостерігала за процесом. У мене аж очі на лоба лізли, коли фотограф дозволяв собі поправляти блузу дівчини або гладити іншу за шию, начебто, загортаючи їй волосся. Але на усі такі дії дівчата не реагували, і я вирішила, що мені просто здалося, що фотограф до них чіпляється.

Тут прийшла і моя черга. Він мене посадив у крісло. Вмовляв розслабитися і щось приємне уявити, але я не могла. Тоді змінили локацію — біля вікна, я мала дивитися на вулицю і мати замріяний вигляд. Але й це у мене не виходило. Тоді фотограф вимкнув прожектор, поставив камеру і вийшов із зали. Ну, думаю, все, на цьому моя фотосесія й завершилася. Але ні, за декілька хвилин він повернувся з пляшкою вина, відкоркував його і налив мені у келих. Я відмовлялася пити, але не хотіла здатися невдячною і таки пригубила трохи. Фотограф не зводив з мене погляду, здавалося, він подумки мене роздягав. Мені було ніяково, але намагалася не видати хвилювання. Поки я випивала вино, він увімкнув камеру і почав мене фотографувати. Казав, що так набагато краще і нарешті я трохи розслабилася. Ну, думаю, слава Богу, зробимо хоч 10 кадрів і я піду, тому навіть трохи підбадьорилася. Фотограф зловив мій настрій і лише наказував: «Ще разок!», «Ще кадр». Я з нетерпінням чекала цього останнього кадру, вже ладна була на все, щоб тільки він мене відпустив, тому навіть стерпіла, як оператор торкався мене за плечі, поправляв зачіску. Але коли намагався оголити груди, уже не витримала і дала ляпаса. Здійнявся скандал. «Маестро» обурився, що його не так зрозу­міли. Запевняв, що намагався викликати у мене бурхливі емоції для вдалого кадру. Я обізвала його збоченцем і пішла геть.

Розповіла про свою пригоду подружкам. Ті були теж шоковані. Ні я, ні вони не знали, що той фотограф спеціалізується на фотосесіях інтимного характеру, тому був впевнений, що до нього звертаються клієнти за відвертими знімками. А тут я – така неприступна…

Мої фотографії він скинув на пошту. Повинна визнати, що я на них дійсно непогано вийшла. Але після усього пережитого більше ніколи не погоджуся на жодну фотосесію.

Олена Забава,
Жмеринка