Відтепер Олег Хома — кавалер ордену “Академічних пальм”. Це звання у Франції отримують за особливі заслуги в освіті та науці. Олега Хому удостоїли цим званням «на вшанування високих професійних якостей» і «на знак вдячності від Франції». Орден Академічних пальм веде свою історію від ордена, заснованого 200 років тому імператором Наполеоном I для академіків і професорів Паризького Університету. НаразіАсоціація членів ордену Академічних пальм перебуває під покровительством Президента Франції. Серед нагороджених орденом Академічних пальм Альбер II (князь Монако), Маріус Петіпа та Софія Ковалевська.

У повідомленні посла Франції Етьєна де Понсена йдеться: «Міністр освіти, молоді та спорту Французької Республіки п. Жан-Мішель Бланке удостоїв завідувача кафедри філософії і гуманітарних наук ВНТУ п. Олега Хому званням кавалера ордена «Академічних пальм». За особисті — понад двадцятилітні — зусилля з поширення французької філософії шляхом перекладу класичних і сучасних авторів, вагому роль в підготовці українського видання «Європейського словника філософій», а також за участь протягом останніх трьох років у журі премії «Сковорода», котру присуджує посольство Франції в Україні».

Олег Хома – український філософ, доктор філософських наук, завідувач кафедри філософії та гуманітарних наук Вінницького національного технічного університету, засновник та голова Спілки дослідників модерної філософії, директор Міжуніверситетського центру історико-філософських досліджень «Renatus». А ще він запрошений професор Національного університету «Києво-Могилянська Академія» (2001–2005) та Київського національного університету імені Тараса Шевченка (з 2006).

У 2000 році заснував історико-філософський журнал «Sententiae»,(у 2015 році «Sententiae» першим з українських філософських журналів став реферуватися в Scopus) незмінним головним редактором якого залишається досі.

Ілона ВАЛЬТЕР