Ще навесні 2018 року водія автобуса «Вінниця-Москва» Олега затримали в Росії і звинуватили в контрабанді та перевезенні зброї. Наш земляк пройшов поліграф, ДНК-експертизу, здав відбитки паль­ців, аби довести свою непричетність. Втім, російська Феміда виявилась непохитною — вона засудила водія у квітні минулого року до 3 років 8 місяців позбавлення волі, апеляція залишила вирок у силі. Весь цей час родина Олега та його український адвокат Юрій Білоус робили все можливе, аби повернути бранця додому. І таки добились того, що водія умовно-достроково звільнили… Днями Олег повернувся додому!

– Після того як мого чоловіка засудили, він відбував покарання у колонії строгого режиму. Я їздила на побачення, ми постійно писали і добивались, щоби чоловіка звільнили! Наш український адвокат Юрій Білоус — це ключова особа в отриманні УДО! Олег зателефонував мені, коли вже був в Україні. Я була найщасливішою жінкою у світі. А коли він зайшов додому — це була перемога! Олег схуд на 20 кіло, і ми купували новий одяг, – каже дружина Наталія Чабан. – Я дякую газеті «33-й канал», яка дуже багато допомогла нам у нашій справі! І нині хочемо передати всім, хто теж чекає своїх рідних — потрібно вірити! Бо я добивалась, щоб у Олега була підтримка, щоб кожне слово чув консул. Заважати росіянам максимально робити те, що вони хочуть. Не шкодуючи сил, часу, коштів та здоров’я. Ризикувати та кохати понад усе. І бути відданою до кінця.

Родина Чабан нарешті разом

Сам Олег Чабан зізнається — почувається добре, він не зламався морально та фізично. Новорічні та Різдвяні свята проведе за столом зі своєю родиною. Дружина вже жартує, що буде коханого чоловіка відгодовувати подільськими смаколиками, бо ж той суттєво схуд.

Вікторія Снігур