Справжній бойовик розгорнувся вчора посеред білого дня у Козятині. На місці повно поліції, крики, перекриті центральні вулиці міста!

Невдовзі з’ясувалось, що в одному з магазинів канцтоварів правоохоронці блокували та перехопили приватну охорону, яку найняли, щоб вирішити питання поділу майна між чоловіком та жінкою, які через це судяться… Кажуть, що саме молодик і найняв приватну охоронну структуру, яка хотіла викинути з приміщення магазину жінку. Тому довелось залучати спецпідрозділи!

Невдовзі дочка подружжя Юлія Поліщук заявила — ситуація вкрай складна, адже батько «замовив» її матір!

– Батьки на даний момент на стадії поділу майна. Оскільки я переживаю за свою матір — По­ліщук Людмилу, хотіла б розповісти більш детально, через що трапилися суперечки. 28 грудня 2020 року моя матір працювала в магазині «Флеш», думаю, всім відомо, що магазин спеціалізується на продажу канцелярських товарів. Приблизно о 13.25 до магазину увірвалися 11 хлопців та почали погрожувати моїй матері, без дозволу замінили замки у двох вхідних дверях та вільно пересувалися по всьому магазину, враховуючи зону, де має право пересуватися лише персонал магазину: прилавки, склад, кімната для персоналу, причому, не соромлячись, заглядали у всі доступні шафи. Разом із ними були два адвокати батька та сам батько. Вони наказували моїй матері залишити робоче місце та поїхати з ними… Поїхати з ними, ще раз повторюся!

Як з’ясувалося згодом, при собі хлопці мали вогнепальну зброю! Моя матір дуже сильна жінка, тому стійко стояла на своєму і не покидала робочого міс­ця, вони ж на непокір­ність застосовували силу, беручи її «в кільце», тобто оточили із всіх сторін та ліктями виштовхували до виходу. В паніці матір викликала «102», я навіть не знаю, яким чудом їй вдалося це зробити, тому що давка з боку хлопців, адвокатів та батька-тирана була сильною. Приїхав наряд поліції, матір так і не заспокоїлась, адже управи на хлоп­ців-амбалів не було. В паніці вона почала викликати ще наряд. На щастя, співробітники поліції швидко відреагували на виклик і відразу прибули на місце інциденту. Хоча цього також було замало, згодом приїхав начальник Козятинського відділу поліції Роман Андрощук, який відразу звільнив магазин від «непроханих гостей» та дав наказ співробітникам поліції оточити їх.

Вважаєте, на цьому все закінчилось? Ні. Оскільки владнати ситуацію не вийшло, начальник поліції викликав спецпідрозділ, який через годину прибув на місце конфлікту. На жаль, захопили не всіх хлопців, деяким вдалося втекти.

– До поліції надійшло повідомлення від місцевої мешканки про те, що група невідомих осіб рейдерським шляхом намагається позбавити її права користування нерухомим майном, залякуючи її на очах у малолітньої дитини. Вказані особи зайшли до магазину, поміняли замки на вхідних дверях та намагалися виштовхати її з приміщення, — заявили у поліції. — Затримано 9 осіб, які намагалися у силовий спосіб заволодіти комерційною нерухомістю. У приїжджих з Київської області молодиків вилучили зброю — два пістолети та набої. Також на арештмайданчик вилучено автомобіль Porsche Cayenne. Відкрито кримінальне провадження за статтею «хуліганство».

Віталіна Володимирова