– Область збільшила свій внесок у будівництво та ремонт доріг, а внесок громад буде «підйомним» для них. На жаль, державної дорожньої субвенції ми недоотримаємо 180 млн грн. Попри це ми маємо забезпечити жителям Вінниччини доступне сполучення між населеними пунктами, комфортний під`їзд до центрів громад, – прокоментував ухвалення бюджету Вінниччини голова облради Вячеслав Соколовий. – Тому я вніс пропозицію до проєкту обласного бюджету щодо збільшення видатків з дорожнього фонду з 5 до 20%. Одночасно зменшивши обсяг співфінансування з бюджетів громад із 50% до 10-15%.

Ще дві пропозиції, які після голосування на сесії передбачені в обласному бюджеті: 5 млн грн на перевезення піль­гових категорій та 20 млн грн на проведення обласного Конкурсу проєктів розвитку територіальних громад. У проєкті бюджету, який готує і подає на розгляд депутатів облдержадміністрація, грошей на проведення цього конкурсу взагалі не було передбачено.

На засіданні бюджетної комісії голова обласної ради Вячеслав Соколовий, пропонуючи передбачати гроші на конкурс, аргументував це так: «Якщо ми сьогодні не дамо можливості розвиватися громадам через стимули і фінансування з такого фонду — ми зупинимо процес розвитку. А наше завдання — простимулювати і допомогти. Це потрібно людям».

Фото Сергія Хіміча