2020-й рік з усіма викликами, які постали як загалом перед світом, так і перед Україною зокрема, дав людям чітко зрозуміти, що на чолі країни повинні бути професіонали, досвідчені керівники, політики, які розуміють загрози та можуть виважено і стратегічно їм протистояти.

Криза, пандемія коронавірусу, карантин, обмеження, скорочення робочих місць – це далеко не весь перелік факторів, які позбавили українців віри у прийдешній день. Звісно, з подібною ситуацією зіштовхнулася не лише Україна, а ледь не увесь світ. От тільки по світу влада діяла професійно, намагаючись зробити все можливе, аби глобальні виклики якомога менше торкнулися громадян їхніх країн. В Україні ж керівництво, навпаки, залишило людей сам на сам з усім набором проблем.

Останнє соціологічне опитування групи «Рейтинг» свідчить: 63% українців вважають головною причиною економічної кризи некомпетентність чинної влади.

Поки чиновники закривали очі на все, що відбувається, й говорили про пріоритетність питань, які сьогодні зовсім не на часі, люди намагалися звести кінці з кінцями та думали, як прогодувати власні сім’ї. Влада ж уперто робила все можливе, аби не брати до уваги порад професіоналів, політиків з досвідом, які не просто вказували на нагальні питання, а й називали чіткі кроки їх вирішення.

Хаос та нерозуміння ситуації, відсутність чітких стратегій роботи влади у вкрай непростій ситуації сформували в суспільства конкретний запит на професіоналів, яким можна довірити майбутнє країни, на політиків, які вже мають досвід протистояння та подолання наслідків світових загроз.

І цей запит був частково реалізований на місцевих виборах 25 жовтня. Люди проголосували за тих, кому довіряють, тих, хто упродовж багатьох років своїми справами відстоював інтереси людей. І визначили, що альтернативою чинній владі є партія Юлії Тимошенко «Батьківщина». Саме вона посіла перше місце серед опозиційних партій за кількістю представників у радах всіх рівнів.

Такі результати цілком прогнозовані. Адже багаторічний досвід роботи в інтересах громадян, відстоювання національної позиції країни та постійна копітка праця задля створення гідних умов життя кожного українця – це пріоритет «Батьківщини». І люди ж, звісно, знають, що Юлія Тимошенко, як ніхто інший, вміє протистояти світовим викликам.

Згадаймо, наприклад, непростий період 2008-2009 років. Тоді світ спіткала економічна криза, Україною і планетою ширився так званий свинячий грип. Але завдяки виваженим діям, професіоналізму та розумінню ситуації прем’єр-міністру Юлії Тимошенко вдалося зробити так, що люди цих факторів на собі не відчули. Соціальне забезпечення зростало, виплати не припинялися, тарифи на послуги та ціни не росли. Водночас українці відчували захист, мали опору та впевненість у прийдешньому дні.

Варто зауважити, що, перебуваючи сьогодні в опозиції, підходи Тимошенко не змінилися. Розуміючи всю ситуацію, застосувавши весь свій успішний досвід протидії епідеміям, вона таки змогла достукатися до влади та надала фаховий план боротьби із КОВІД. І поки влада продовжувала зволікати та вигадувати велосипед, фракція «Батьківщина» в парламенті змогла добитися ухвалення необхідної постанови, спрямованої на захист країни від коронавірусу.

Крім того, Юлія Тимошенко разом із командою «Батьківщини» добилися створення у бюджеті на наступний рік спеціального антиковідного фонду. Його кошти будуть спрямовані винятково на боротьбу з поширенням коронавірусу, на оснащення медичних закладів та на виплати лікарям, які сьогодні опинилися на передовій боротьби з хворобою.

Крім того, в державному кошторисі враховані й інші вимоги «Батьківщини». Наприклад, підвищення заробітних плат для вчителів та підтримка місцевих громад шляхом спрямування до їхніх бюджетів акцизів на паливо.

Юлія Тимошенко та її команда завжди відстоювали та продовжує й надалі відстоювати інтереси людей і країни. Українці розуміють, що професіоналізм і самої Тимошенко, і членів її команди – це те, що сьогодні вкрай необхідно.

Саме тому, згідно з нещодавніми даними соціологічної групи «Рейтинг», усьо­го за місяць кількість прихильників команди Тимошенко зросла на третину. Проголосувати за «Батьківщину» готові 11% громадян, які визначилися зі своїм вибором. У той час, як рейтинг інших партій стоїть на місці, а влади — стрімко падає.

Ці дані – це ще й показник того, що люди втомилися від безпорадності влади, від дилетантства. Українці розуміють, що вивести країну з кризи може саме «Батьківщина» і Юлія Тимошенко. Завдяки своєму дос­віду та професіоналізму ця команда зможе налагодити життя країни та кожного громадянина.

Василь Гопчук