Нещодавно нову сім’ю знайшла ще одна підкинута дитинка. Його знайшли у «Вікні життя», котре облаштоване у монастирі Згромадження Дочок Милосердя Канасіянок. Малюкові був всього день від народження. Сталося це у травні, а в монастирі й досі згадують маленького хлопчика у ковдрочці…

Вже через кілька годин  прибули поліція, медики. Малого оглянули і відправили до Центру матері та дитини. А далі дитину взяли під опіку соціальні служби, кот­рі заходилися підшуковувати малому гідну родину. І от нещодавно начальниця служби у справах дітей Він­ницької місь­кої ради Людмила Шафранська повідомила, що хлопчика всиновили. Про нову сім’ю у Службі не повідомляють, суворо дотримуються таємниці всиновлення.

Цього року до «Вікна життя» потрапило двоє малюків. Одного повернули біологічним батькам. Бо так сталося, що мати віддала дитину, не сказавши ні­чого про народження малюка його батькові. Ця історія завершилася щасливо.

«Вікно життя» при монастирі неподалік медичного центру імені св. Джанни Беретти Молля запрацювало ще у 2011 році. А перший випадок, коли у «Вік­ні» з’явився малюк, стався тільки через рік. Підкинули дівчинку. Ще одна дівчинка опинилася тут через шість років. Загалом, з 2011-го року у «Вікно життя» підкинули двох дівчаток та трьох хлоп­чиків.

Соломія КАЛЮЖКО