– Чому в країні, де більше мільярда населення, так полюбили українку?

– Ще в дитинстві тато подарував мені навчання у модельній школі. І тоді все почалось. Я брала участь у показах вінницьких дизайнерів «за копійки». Та по­тім на одному з міжнародних конкурсів краси ді­зналась, що моделінгом можна заробляти на життя. І коли закінчила медичний коледж, подала свою анкету у велике модельне агентство міст­а Києва. Отримала відповідь – мені запропонували їхати працювати в Індію. Я боялась, але так хотіла отримати цю роботу, що в той же день погодилась, — розповідає Віталія.

– Як склалася твоя кар’єра в Індії?

– Перший контракт був на 3 місяці. Не знала мови, місцевості та людей. Дуже хвилювалась, але мріяла побачити світ. Спершу було важко — я не могла витримати шаленого графіка, зйомки були цілодобові та складні. Я плакала, але жодного разу не здалась. Коли зрозуміла, що мій дохід залежить від кількості виконаної мною роботи, то працювала ще більше. І згодом настільки сильно закохалась в індійську культуру та природу, що залишилась там на 5 років. До речі, все було взаємно, бо люди вражені були моєю українською красою. Дизайнери, візажисти та редактори глянців обирали мене для презентацій місцевих новинок.

– Чи були у тебе любовні романи з індусами?

– «Бажаючих» вийти заміж за багатого індуса було багато. Бо всі знають, як у них люблять «понти» і розкішні апартаменти, багато прислуги і одежу за мільйони… Але я ніколи такого не планувала. Бо знаю, що гроші з неба не падають. Усього потрібно досягнути самій. Наші дівчата для індусів – це розвага. Тому що в них є віра та закон, згідно з яким вони одружуються зі «своїми». Один зі ста мо­же піти проти релігії та обрати за дружину українку – цьому запорука лише велике кохання.

Я важко працювала і боялася, що мені не заплатять. Най­більше постраждали ноги. Але я ніколи не плакала та не збиралась втікати додому. Моделінг — це класна можливість побачити світ, заробити грошей. Вже зараз я вступила в інститут в Естонії. Продовжую фотографуватися для різних брендів та глянців, але вже західного регіону.

– Моделям легко вийти заміж за мільйонера? Тобі були такі пропозиції?

– Я думаю, що мільйонери одружуються з моделями, бо постійно перебувають в їхньому оточенні. Знаю багато дівчат, які все покинули, щоб вийти заміж «вдао», але потім життя у багатьох пертворювалось на пекло. Бо у цих людей все вимірюється доларами та красивими картинками. Щось не так — і тебе викидають з життя і на вулицю. Можуть і дітей ще забрати… Є багато випадків, коли заможні дорослі чоловіки знущалися із своїх 20-річних красунь-дружин. Але є і такі, що дарують вишукані сукні та віддано люблять все життя. Але це винятки. Звісно, в мене були багаті кавалери, але я завжди керувалась принципом, що «молодість і чоловіки — це тимчасово». Головною метою було заробляти кошти, щоб в подальшому реалізувати себе.

Софія Копач