Здається, що ця вимушена креативність президента в Новорічну ніч сталася лише тому, що гаранту просто нічого було сказати людям у своєму зверненні. Колись був популярним анекдот про японців, які обдивилися Україну і сказали: “Діти у вас чудові, а все, що ви робите руками – нікуди не годиться”. Його актуальність підтвердив Зеленський у своєму новорічному зверненні до українців. Пардон, маленьких українців. Тих самих, якими можна пишатися, показуючи по телевізору. Які ще вірять у казки і, певно, ще не усвідомлюють, що таке корупція й тарифи.

Але, мабуть, піарслужба Гаранта Конституції не допрацювала. Ціла команда держслужбовців з величезними зарплатами не врахувала, що переважна більшість потенційної президентської аудиторії за 15 хвилин до 24-ої вже міцно спала. А дорослі гріли свої бокали з дешевим шампанським і марно намагалися почути про головне. Про страшну інфляцію, про здорожчання газу та його транспортування. Адже нова суперефективна схема олігархів витрусити з кишень українців кілька додаткових мільярдів, скоро зробить розподіл та доставку газу дорожчими за самий газ.

І можеш економити, можеш взагалі його не використовувати, а всерівно заплатиш кругленьку суму на мільйонні зарплати так званим топ-менеджарам і їхнім ляльководам. Навіть, якщо значну частину газогону ви провели за власний рахунок.

Нехай би Гарант гарантував, що такої ж схеми не буде з електроенергією. Зрештою, чому президент не сказав народу в яку прірву летить Україна, чому лихоманить економіку, чому постійно під владними будівлями тисячі українців, платників податків вимагають навести порядок в країні?

Хто має гарантувати нам дотримання всіх норм Конституції? Хто має гарантувати соціальну справедливість, якісну та доступну медицину й освіту? Хто має відповідати за порядок і закон один для всіх? Хто має зупинити чиновників, котрі докрадають останні державні та комунальні ресурси?

На жаль, таких запитань до Президента України в Новорічну ніч було дуже багато. Однак натомість гарні дітки послухали красиві казочки. Звісно, ті що не заснули до того часу. Схоже, пану Зеленському варто серйозно подумати про роботу вихователем у дитячому садочку. Бо влаштовувати дитячі вистави значно легше, ніж бути Гарантом Конституції у великій європейській країні, яка вже стомилась від безвідповідальності та безкарності влади.