Православна церква України розробила календар пам’ятку. Щоб кожен із нас краще орієнтувався.
Ось що повідомляє її прес -центр:
Перший місяць нового календарного року багатий на великі свята й події. На початку січня ми з трепетною радістю святкуватимемо подію народження Сина Божого. А напередодні, у Навечір’я Різдва Христового, ми також відзначатимемо й дуже важливу для Української Церкви подію. Два роки тому, 6 січня, було надано та до Києва привезено історичний документ – Патріарший та Синодальний Томос про автокефалію, який назавжди засвідчив, що єдина помісна Православна Церква України – незалежна та рівна в усьому з іншими Церквами-Сестрами.

Наступного дня після Різдва Христового, ми відзначаємо Собор Пресвятої Богородиці. Цього дня Свята Церква прославляє Пресвяту Діву Марію. А у неділю після Різдва Христового, 9 січня, – праведного Йосифа Обручника, царя Давида і Якова, брата Господнього за плоттю.

Ближче до середини місяця, 14 січня, відзначається Обрізання Господнє, а також в цей день ми вшановуємо пам’ять святителя Василія, архієпископа Кесарії Каппадокійської та святителя Петра Могилу митрополита Київського й Галицького, та всієї Руси.

19 січня Святе Богоявлення та хрещення Господа Бога і Спасителя нашого Ісуса Христа. А вже 20 січня Собор Предтечі і Хрестителя Господнього Іоана.

Дорогі, брати і сестри у Христі, щиро бажаємо провести всі свята в злагоді, теплі та любові, нехай Господь оберігає ваші родини!

Юлія Іванюк