Про це нещодавно говорили у Міністерстві інфраструктури. Зокрема, про  перші сім вокзалів, котрі думають передати у концесію, заявляв під час засідання профільної ради міністр Владислав Криклій. До цієї сімки внесли і Вінницький вокзал. Загалом до пілотного проекту концесії внесли пасажирські вокзали Харкова, Дніпра, Хмепльницького, Миколаєва, Чопа, Києва і Вінниці. За словами Владислава Криклія, міністерство розглядає як перші потенційні концесії вокзали Києва та Вінниці, також вирішено підготувати пре-ТЕО концесії пасажирських вокзалів у Львові та Одесі.

В МІУ переконані, від концесії вокзалів виграють усі: держава та місцеві органи влади – додаткові робочі місця та податки, концесійні платежі; Укрзалізниця – зменшення збитків, оновлення та розвиток інфраструктури; інвестор – прибуток; споживачі – якісно новий публічний простір, а також нові послуги та додатковий комфорт. Від концесії планують отримати інвестиції 3,7 мільярда гривень.

Раніше в УЗ заявили, що проєкт концесії українських залізничних вокзалі зацікавив 5-6 інвесторів.

Зазначимо, що про концесію залізничних вокзалів в Україні говорили ще за часів попереднього уряду. ( Концесія — це форма державно-приватного партнерства, що передбачає передачу об’єктів державної власності (таких як дороги, аеропорти, підприємства тощо) у тимчасове користування приватним підприємствам.) Вже на початку цього року у мінтрансі планують провести перші аукціони.

Перед цим в Укрзалізниція створили окрему Вокзальну компанію, куди передали 108 пасажирських вокзалів, аби зменшити збитковість. Бо, як стверджували в Укрзалізниці, щороку вокзали завдають компанії збитків на 405 мільйонів гривень. Чи вдасться підвищити прибутковість залізничних вокзалів  через концесію — життя покаже.

Ілона ВАЛЬТЕР