Слухаю сьогодні о 6.30 це совково-комунальне п’ятнадцятихвилинне Ямпільське радіо і волосся дибки стає. Передає воно інтерв’ю з С.Гаджуком, ексначальником міліції часів Януковича- головою Ямпільської міськради. Боже, краще б мені того було не чути і не знати!.. Або хоча б не розуміти, що воно насправді значить, бо, як з цим жити далі? Скільки крові пролито, щоб так не було, а воно принаймні тут – буде!

Одним словом, той Гаджук розказує все те саме, що публікувала нещодавно така ж “вдатна”, як це радіо – Ямпільська районна газета (бо ж годуються вони з однієї і тієї самої руки…) Що у них там у міськраді відбулася друга сесія восьмого скликання, на якій прийняли бюджет. Розглянули всього 92 питання! Бюджет невеселий. На дороги – “майже нічого немає” (це для вас, Безводне, будете літати до Дзигівки або стрибати, бо їхати по вашій так званій дорозі можуть хіба танки Т-72), будуть скорочувати штати, але він (Гаджук) щедрий – розплатяться з тими, кого викинуть в безробітні наостанку двома мільйонами гривень, бо… “кожен має принести додому кусочок хліба”. А якщо сім’ї той “кусочок хліба” з”їдять – далі що їстимуть? Головіна в центрі зайнятості?

Скоротять у дитсадках сторожів. Бо утримувати і сторожа, і кочегара, як було завжди – дуже жирно. Звісно, про скорочення цього кишенькового радіо, яке брало в нього інтерв’ю, яке зовсім не бідує і не збирається бідувати – ні слова. Як і про розвиток транспорту, промисловості.

За те, похвалився він, у них там зараз команда професіоналів. Чого лиш одна Майорова варта! А Труба! А той колишній мент,  що з Порогів! Мовляв, команда не просто професіоналів,  а видатних професіоналів. І раптом каже, що до цієї його команди професіоналів входить і… це радіо!.. Боже! На мене небо впало!.. Так, так – саме так і сказав! А воно догідливо слухає цього диктратора, цього путіна місцевого розливу і… не заперечує ні словом ні пів словом! А це значить, що ніяка це не журналістика, а ферма доярів, гурт  лизунів. Таке визнання фактично вбило надію, що в районі (громаді) буде хоча б подоба чесного місцевого засобу масової інформації – запобіжника проти диктатури. Це значить, що б не творив цей Гаджук з людьми, з бюджетом – захисту не буде. Радіо буде лиш аплодувати йому. Під час тієї сесії команда Гаджука проголосувала за 92 рішення, а на наступну може бути 192. Ніякого обговорення публічного на сесії, щоб знали люди про що вони там змовляються – не буде. Бо… все, як у Вінниці (чи там насправді так – ніхто ж тут не перевірить…). Як можуть постійні комісії замінити сесії?! Це в принципі неможливо! Бо постійні комісії – це всього дорадчі органи і не більше. Якби ж  та Ганна Сінчак встала і заявила, що вона з таким мєждусобойчиком не згодна і буде, як Кізка в минулому скликанні, використовувати своє законне депутатське право на обговорення кожного питання НА СЕСІЇ, щоб знали люди, громадськість, як їх дурять ці, біля корита. Серйозно, на всю ширину і довжину регламенту могла б розказати то ось що вийшло б – пояснюю. Хай на кожне із 92 питань вона б витратила в обговоренні всього п’ять законних хвилин. У такому разі говорила б з трибуни в цілому більше семи годин!.. І вони, гади, мусили би слухати!.. А вона б розказувала населенню чисту правду про них. Тоді б ніяких 92 чи 192 питання за одну сесію їм би розглянути не вдалося.  Верховна Рада, якщо її роботу транслюють в прямому ефірі незалежні ЗМІ, ні від обговорень сесійних питань не відмовляється і не встановлює такі підозріло-кримінальні рекорди, як Ямпіль і Вінниця.

Все це мали би аналізувати і повідомляти місцеві ЗМІ. Але їх НЕ ІСНУЄ тут. Те, що існує, аж ніяк засобом масової інформації називатися не може. Це засіб облизування верховного начальника і маскування злочинів проти громади. Ось цим і буде позначений 2021 рік тут, в цьому Богом забутому князівстві під назвою Ямпільська єдина ОТГ.