Як повідомила у Вищу раду правосуддя суддя Піщанського районного суду Анжела Гринишина, в її провадженні знаходиться цивільна справа за позовом до слідчого Бершадського відділу поліції, прокурору Бершадської місцевої прокуратури та Держказначейству. Позов стосується відшкодування шкоди, завданої громадянинові незаконними діями посадових осіб органів досудового розслідування, прокуратури і суду. 28 вересня 2020 року в даній справі було відкрито провадження. Було вирішено, що дана справа буде розглядатися в порядку спрощеного позовного провадження. Судове засідання з розгляду даного позову було призначено на 27 жовтня. Однак 27 жовтня справу було знято з розгляду, в зв’язку з тим, що суддя, яка є також в. о. голови суду, пішла напередодні у відпустку. Розгляд справи, таким чином, було перенесено на іншу дату.

І вже під час проведення чергового засідання позивач зажадав від судді відшкодувати йому в добровільному порядку витрати, які він поніс внаслідок поїздки. Просив компенсувати йому 500 грн. готівкою або шляхом переведення на банківську карту. Він заявив, що в іншому випадку буде писати скарги на суддю в різні установи, а також пригрозив, що лише скаргами справа не обмежиться.

Після інциденту суддя написала скаргу до Вищої ради правосуддя, де зазначила, що на неї тиснуть і перешкоджають професійній діяльності. Коли її розглянуть – ми повідомимо результати.

Додамо, що Анжела Гринишина на посаді судді – із 2009 року, з 2017 року обрана безстроково. Її мати працює адвокатом.

Віталіна Володимирова