– Новорічна бійка за участі таксистів сталась на вулиці Шевченка у місті Вінниці. Настя та Ваня викликали таксі з наміром їхати в гості. Але не повідомили про те, що з ними буде собака — 2-місячна такса, — розповідає громадський активіст Володимир Затайдух.

– Потерпілі розповіли, що водій від`їхав від будинку близько 500 метрів і тоді почав обурюватись, що в салоні є собака, а його не попередили. Між пасажирами та таксистом розгорівся словесний конфлікт. Водій зробив «спільний виклик» — на місце події відразу викликав 30 таксистів. І вони всі разом почали бити двох пасажирів і собаку. Зараз хлопець з дівчиною знаходяться в лікарні. Обоє мають тілесні ушкодження. У чоловіка побите обличчя, а в дівчини струс мозку та забої по всьому тілу. Дуже постраждала собака. Коли ми прибули на місце події, то побачили лише наслідки — розтрощене авто та побитих пасажирів. Звісно, вирішили розібратись у ситуації. Тому намагались зв`язатись з такистом.

Він підтвердив, що через нього постраждали пасажири. Але потім почав принижувати нас. Погрожував своїми знайомими та зв`язками.  А згодом почались і телефонні дзвінки від його людей, які прямо казали, що мають «связі» й «блати» у всіх структурах міста, тож боятись потрібно нам, а не їм.

Володимир Затайдух: «Таксист погрожував «связями». Його дружина – слідча…

Як стало ві­домо, дружина таксиста виявилась слідчим Київського відділу поліції. Навіть в голові не вкладається, що у жінки — працівниці поліції чоловік може дозволити собі знущання над пасажирами таксі. Та ще й грубо обзивати поліцейських «мусорами»… Тесть працює помічником начальника Ширяєвського виправного центру. Про це йдеться в декларації.

Ось такий новорічний привіт

Я вважаю, що ця особа знає, що таке безкарність, тому і не боїться. Бо після виклику на місце події патрульних він поїхав додому святкувати Новий рік. Але через декілька днів з`являється в лікарню і заявляє про те, що він — потерпілий і також має побої. Слідчий у цій справи зізнався, що дружина таксиста вже телефонувала і просила вирішити «все по-нормальному».

Настя ще знаходиться в лікарні, а Ваня всіма силами намагається знайти відео з місця подій. Хоч і бійка була перед автомобілем, але флешка з автореєстратора таксі випадково зникла, і доказів немає.

Громадські активісти та редакція «33-го» беруть цю справу на контроль. Готові вислухати інші точки зору.

Софія Копач