Про це заявив автор книги про Стуса Вахтанг Кіпіані.

І цей факт про те, що ця справа коштувала життя нашому земляку, який народився на Гайсинщині, викликає обурення. Як і те, що Медведчук там був адвокатом. А тепер лідер ОПЗЖ.

– Селюк продовжував працювати в СБУ після здобуття Україною незалежності.- Автор книги “Справа Василя Стуса” Вахтанг Кіпіані написав про це на своїй сторінці в Facebook.

“Є одна людина, позицію якої я хочу почути більше чверті століття, скільки я пишу і знімаю про Стуса. Це його слідчий Селюк – майор КДБ, станом на 1980 рік. Він пішов у відставку як співробітник СБУ”, – сказав Кіпіані.

Він додав, що попросив про зустріч, але що відмовився.

“Коли книга вийшла, він був живий і добре. Я дав йому прохання про зустріч через співробітника служби безпеки. Він відмовився. І це та людина, яка найбільше знає про «кухню» розправи над поетом. У нього все добре – пенсія вчорашнього кегебіста в рази більше, ніж пенсії репресованих. Іноді. Це також рішення “в ім’я України”, – написав Кіпіані.

А ось вчора в інтерв’ю «Експресо» він заявив, що цей слідчий вже є викладачем академії СБУ. І вчить наших офіцерів – захисників Украіни. Тільки чому?…..

Нагадаємо, 22 жовтня стало відомо, що видавництво «Віват»надрукує ще 15 000 примірників книги.

До її автора позивався лідер ОПЗЖ Віктор Медведчук, який був адвокатом Стуса. Він виграв суд і той постановив припинити поширення книги. Але, як зазначив автор Кіпіані, він перевидаватиме її.

В ці дні, коли народився великий син Украіни, ми вшановуємо його пам’ять.

Як повідомила голова Гайсинськоі РДА Людмила Головашич, вона із небайдужими жителями Рахнівки, де народився Василь Стус, закатований в Мордовських таборах за 5 років до здобуття незалежності, вшанувала пам’ять поета.

Але що б він сказав, якби ще жив і побачив ким стали ті, хто його за любов до Украіни і правди спорядив на вірну смерть?

Тетяна Квасюк